Curry is megérkezett a playoffba • SportTV

Curry is megérkezett a playoffba

2018. 05. 21. 11:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Steph Curry most érkezett meg a nyugati konferenciadöntőbe, és csapata 41 pontos győzelmet aratott a Golden State Warriors ellen, így 2-1-re vezet a párharcban. Anyukája viszont leszidta, mert csúnyán beszélt.

A Golden State Warriors irányítója március 8-tól május 1-ig egyetlen mérkőzésen lépett pályára (március 23-án), hat hetet hagyott ki, közte a San Antonio Spurs elleni párharcot az első körben, majd május elsején a New Orleans Pelicans elleni második meccsen debütált a rájátszásban. Nem játszott rosszul, de nem volt kétszeres MVP-formában. A csapat ettől még nyert, és Kevin Durant volt a fő pontfelelős. Azonban tegnap este visszatért az igazi Curry, aki 35 ponttal, közte öt hármassal, valamit hat gólpasszal és hat lepattanóval zárt. A meccset eldöntő harmadik negyedben 18 pontot szerzett (7-ből 7 mezőnykísérlete sikerült), a második félidőben pedig 26-ot.

A Houston Rocketsnek sem Curryre, sem a remeklő Golden State Warriorsra nem volt fegyvere. A harmadik negyedben már megvolt a közte harminc, és végül 41 ponttal nyert a Warriors 126-85-re.

Annak ellenére, hogy ilyen jó volt, anyukája, Sonya Curry leszúrta a meccs után. Egyik kosara után ugyanis megállt, és a közönség felé azt kiabálta, hogy „Ez az én kib@szott házam”. És Curry anyuka szerint ez nem illendő viselkedés egy keresztény sportolótól. Curry azt mondta a meccs után, hogy anyukájának igaza van, de nála itt lehúzták a függönyt, nem tudta, mit csinál. Ejnyebejnye, Steph!

NBA-rekordot is javított a Warriors, hiszen sorozatban 16. hazai playoffmeccsét nyerte meg, amivel felülmúlta a Chicago Bulls 1990-es és 1991-es rájátszásban elért csúcsát.

(Sport TV)

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐK

Nyugat
Golden State Warriors – Houston Rockets: 126-85 (2-1), következő meccs kedden éjjel

Kelet
Cleveland Cavaliers – Boston Celtics: (1-2), következő meccs hétfő éjjel