Zidane átírta a forgatókönyvet • SportTV

Zidane átírta a forgatókönyvet

2018. 05. 31. 15:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Zinedine Zidane távozása alaposan átírta az Út Kijevbe idényzáró műsorának forgatókönyvét, de igyekszünk megfelelni a kihívásnak, és azon túl, hogy végignézzük a Real Madrid–Liverpool BL-döntő összes fontos mozzanatát, belemegyünk a királyi edzőkeringőbe is.

Ilyen az, amikor van egy gondosan megírt adásmenet, aztán egy csütörtökön 13 órakor lezajlott sajtótájékoztató keresztülhúzott mindent. Merthogy egy Bajnokok Ligája-műsor kapcsán lehetetlen, hogy ne beszéljünk egy olyan emberről, aki az edzők között elsőként tudott zsinórban háromszor nyerni az első számú európai kupasorozatot. Merthogy Zinedine Zidane öt nappal a Real Madriddal elért újabb BL-siker után gyorsan összehívott egy sajtótájékoztatót (reggel ennek még nyoma sem volt), amelyen bejelentette, három (igazából csak két és fél) év elég volt a királyi gárda kispadján, kell a pihenő, a csapatnak meg a frissítés, így ő inkább távozik. Florentino Pérez elnököt mellbe vágta a hír, a szerkesztőséget is, az Út Kijevbe című BL-magazin idényzáróján pedig kiderül, hogyan viszonyul a hírhez három szakértőnk, Bognár György, Kemenes Szabolcs és Várhidi Péter.
Zidane lépése miatt immár nem csupán azt nézzük majd meg, a pályán kivel akar erősíteni a Real (Kane-től Neymarig elég széles a vélt és valós jelöltek tárháza), hanem azt is, a kispadra ki jöhet szóba. Pochettino és Wenger neve szinte azonnal előkerült, mi viszont azon sem lepődnénk meg, ha „saját nevelésű” edzőt kapna a társaság, mondjuk Gutit.
Hogy kivel, kikkel dolgozhat együtt az új tréner, egyelőre nem tudni, de tény, a döntő után több furcsa nyilatkozat is napvilágot látott. Cristiano Ronaldo és Gareth Bale is felvetette a távozás lehetőségét, ezen szavak mellett szintén nem lehet elmenni csak úgy. És ha már a portugál, valamint a walesi neve előkerült, kérünk egy kis segítséget is nézőinktől. Lentebb a szavazás, tessék szépen klikkelni, kié volt az idény legszebb ollózásos gólja, Ronaldóé, Bale-é vagy Griezmanné?

(Sport TV)

A Sport1-en 17:30-tól élőben jelentkezünk az Út Kijevbe című BL-magazinnal.