4-szeres világbajnok edzőpartner • SportTV

4-szeres világbajnok edzőpartner

2018. 06. 01. 08:23    
Olvasási idő: 2 perc

A négyszeres világbajnok Itália 60 év után nem lesz ott a vb-n. Ám remek edzőpartnere lehet az egyszeres vb-győztes, a tornáról legutóbb 1994-ben távol maradó galloknak, a „legolaszabb” francia Riviéra-városban, Nizzában.

Vb-döntőt vívtak 2006-ban, Eb-döntőt 2000-ben, váltott győzelemmel. Legutóbbi tétmeccsüket 2008-ban Zürichben az olaszok nyerték meg 2–0-ra, Eb-csoportmeccsen, a legutóbbi barátságos (felkészülési) találkozójukon a „Les Bleus” volt a jobb 3–1-re Bariban 2016 szeptemberében. A két csapat legutóbbi 9 találkozójából öt döntetlenül végződött.
Az azzurrók támadójátéka veszélyesebbnek tűnik az új kapitánnyal, Roberto Mancinivel, talán képesek egy kiegyensúlyozott mérkőzésre Deschamps együttese ellen is az Allianz Riviéra Stadionban.
Az egykori kiváló csatár gárdája 2–1-es győzelmet aratott Szaúd-Arábia ellen a mester első mérkőzésén, most azonban sokkal nehezebb feladat vár rá. A franciák az íreket győzték le hétfőn, az első félidő hajrájában szerzett két góllal. A hazai csapat vb-keretéhez csatlakozott Raphael Varane, a Real Madrid immáron 4-szeres BL-győztes védője is, aki múlt szombaton végig játszott a Liverpool ellen megnyert döntőn. Játéka azonban nem valószínű, kezdőként aligha veszi számításba, legfeljebb a cserepadról küldi be kapitánya a mérkőzésre.
A Nice csatára, Mario Balotelli (képünkön) viszont számára hazai pályán szerepelhet, hiszen ő a helyi OGC játékosa. Mancini nem véletlenül nyilatkozta beiktatásakor, hogy mindenkire számít, aki segíthet, állta is a szavát, Már első keretébe behívta a fenegyereket, aki négy év távollét után góllal tért vissza a squadra azzurrába a szaúdiak ellen. A 27 esztendős csatár 34. válogatott meccsén 17-edszer talált a kapuba, ezzel messze ő a jelenlegi keret házi gólkirálya. Támadótársaitól, Andrea Belottitól és Lorenzo Insignétől is többet várnak kreativitásban valamint gólszerzésben is, mint az előző kapitány, Gian Piero Ventura időszakában.
A kékek legutóbbi négy meccsük mindegyikén szereztek legalább egy gólt, ám csupán egyszer úszták meg kapott találat nélkül. Az olaszok viszont Ventura legutolsó három mérkőzésén gólképtelenek maradtak, a megbízott kapitány Di Biagio egyetlen meccsén egy góllal ikszeltek Angliával, Mancinivel viszont két góllal kezdték a vb-selejtezők kudarcát követő új etapot. A Franciaországban játszó Balotellinek a „tükörképe” az ellenoldalon Blaise Matuidi, az olasz bajnok és kupagyőztes Juventus futballistája, aki a csapatkapitány-kapus Hugo Lloris (96) és Olivier Giroud (72) mögött a kékek keretének harmadik legtöbbszörös válogatottja, a maga eddigi 65 szereplésével.
A fogadóirodák körülbelül egyötödét fizetik hazai győzelemre az idegenbelinek, a döntetlen esélye a két szorzó között helyezkedik el.

(Sport TV)

Sport2 21:00 Franciaország–Olaszország felkészülési mérkőzés (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hegyi Iván)