Brees lehagyhatja Manninget • SportTV

Brees lehagyhatja Manninget

2018. 06. 01. 10:54    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ESPN szerint a fontosabb NFL-csúcsok közül Peyton Manning passzrekordja van a legnagyobb veszélyben a következő alapszakaszban.

Az ESPN összeszedte, milyen elképesztő/furcsa rekordok dőlhetnek meg az NFL 2018-as alapszakaszában. A cikk szerint a legnagyobb tettet Drew Brees hajthatja végre, akit 1496 yard választ el attól, hogy felülmúlja Peyton Manning 71 940 yardos abszolút passzrekordját. A 39 éves Brees a New Orleans Saintsnél töltött 12 éve alatt 305,8 yardot átlagolt meccsenként, az előző szezonban ez az érték „csak” 270,9 volt, de ebben benne volt a csapat támadójátékának megváltozása is. Így az 5-6. forduló környékén várható a csúcsdöntés. A sorsolás láttán az NFL úgy kalkulál, inkább az ötödikben jön el a nagy pillanat, hiszen a Saints Washington Redskins elleni találkozóját hétfő estére időzítették.
Egy másik nagy rekord még messze van Breestől, Manning 539 touchdownpasszos csúcsáért még legalább két idényt kell vállalnia, hiszen 51 a lemaradása. Ráadásul vele holtversenyben ott áll egy ugyancsak veterán, de egyben kortalan játékos is, Tom Brady.
Emellett még az egyéni pontrekord is veszélybe kerülhet, hiszen Adam Vinatierinek, az Indianapolis Colts rúgójának 58 pontra van szüksége ahhoz, hogy megjavítsa Morten Andersen 2544 pontos NFL-csúcsát. A 45 éves Vinatieri átlagosan 111 pontot termelt szezononként, így nagyjából a következő alapszakasz felére tehető a csúcsdöntés. Vinatieri akár még a legidősebb pályára lépő játékos csúcsát is elérheti, igaz, ehhez még pár évadot le kell húznia a ligában, hiszen George Blanda még 48 évesen és 109 naposan is játszott az NFL-ben.

(Sport TV)