Német nyitónap a Mercedes-kupán • SportTV

Német nyitónap a Mercedes-kupán

2018. 06. 11. 08:44    
Olvasási idő: 2 perc

Rafa Nadal 11. Roland Garros-sikerével éppen hogy véget ért az európai salak pályás szezon, máris kezdődik a füves pályás időszak. Azzal a Mercedes-kupával, amely három éve „tért át” erre a borításra, s amelyet két, számunkra fontos játékos is ott található a 28-as létszámú főtáblán: Roger Federer és Fucsovics Márton.

Minden idők legtöbbszörös Grand Slam-győztese az idén is kihagyta a salakos szezont, de a tavalyinál egy héttel előbb visszatér az ATP Tourra: leadta nevezését a stuttgarti tornára. Fucsovics Marci szintén nevezett, ő majd a selejtezőből feljutott amerikai Denis Kudla ellen kezd. Egyikük sem szerepel azonban még a keddi programban, a centerpálya négy mérkőzésére összesen öt hazai versenyző kapott beosztást.
Rögtön német házi ütközettel kezdődik a torna délelőtt 11-kor. A mindössze 17 esztendős, a világranglistán 303., egyébként az ukrajnai Szeverodoneckben született Rudolf Molleker szabad kártyásként élete első ATP-tornameccsét vívja 11 évvel idősebb honfitársa, Jan-Lennard Struff (vlr.: 65.) ellen. Ezt követően két másik hazai játékos játszik először egymással, a 34 esztendős, roppant tapasztalt Florian Meyer (vlr.: 85. – nyert már füvön 500-as versenyt is tavalyelőtt Hallében) az ugyancsak szabad kártyával a mezőnybe kerülő Yannick Maden (vlr.: 135.) ellen lép pályára.
A harmadik párra is jut német, Mihail „Mischa” Zverev (vlr.: 34.) játszik Mihail Juzsnijjal, aki jelenleg csupán 93. a világrangsorban, pedig járt már korábban a tízben is, a 8. volt még kerek 10 évvel ezelőtt. Mindkét Misa Moszkvában született, öt év különbséggel – az orosz ennyivel idősebb – , eddig egyetlenegyszer játszottak egymással, ugyancsak tíz éve Szentpétervárott, akkor a német Misa két szettben győzött az orosz Misa ellen.
A centerpálya utolsó mérkőzésén egy 28 éve ellenére csak most az első profi lépéseit tevő indiai játékos, Pradzsnes Gunnesvaran (vlr.: 169.) mérkőzik meg a 6. kiemelt Denis Shapovalovval (képünkön), a mezőny „leginkább nemzetközi” figurájával (vlr.: 23.). A 19 éves fiatalember szülei oroszok, ő maga Tel-Avivban született, üzletember apja és teniszedző mamája – akitől a játékot először megtanulta – Kanadában él, és bejelentett lakhelye a bahamai Nassau, utóbbi azonban leginkább az adósávok különbözőségével magyarázható…

(Sport TV)

Sport 1 11:00-től ATP 250-es tenisztorna, Stuttgart, 1. forduló (kommentátor: Farkas Norbert és Ágai Kis András)