Jön a nehézsúlyú szupermeccs • SportTV

Jön a nehézsúlyú szupermeccs

2018. 06. 12. 10:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Amerikai médiaértesülések szerint eldőlt, hogy az ősszel megküzd egymással Anthony Joshua és Deontay Wilder a négy legfontosabb nehézsúlyú világbajnoki övért.

Az ESPN információi szerint eldőlt, hogy ősszel Anthony Joshua és Deontay Wilder címegyesítő mérkőzésen megküzd a négy legfontosabb nehézsúlyú világbajnoki övért. Joshua (21–0, 20 K. O.­–T. K. O.) az IBF, a WBA és a WBO, Wilder (40–0, 39) pedig a WBC veretlen világbajnoka.
Shelly Finkel, Wilder társmenedzsere az ESPN-nek megerősítette, védence Anthony Joshuának, ő pedig Eddie Hearnnek, illetve édesapjának, az egész céget vezető Barry Hearnnek küldött mailt arról, hogy részükről rendben vannak a feltételek. Wilder sokáig kardoskodott amellett, hogy az Egyesült Államokban legyen a meccs, sőt, még hétfőn, az ajánlat elfogadása után is azt írta, továbbra is él az 50 millió dolláros ajánlata egy amerikai mérkőzésre, de akkor legyen az első ütközet Nagy-Britanniában. A szerződés viszont – az ESPN szerint – rendelkezik egy olyan záradékkal, amely kiköti egy tengerentúli második ütközet létrejöttét.
Mondjuk nézőszám alapján jobb lesz valamelyik brit aréna, hiszen Joshua a legutóbbi három meccséből kettő 78 ezer néző előtt vívott a cardiffi Principality Stadiumban, egyet pedig 90 ezer szurkoló előtt a Wembleyben. Igaz, az összbevételt tekintve meg Las Vegas lesz a tökéletes választás.
Finkel szerint a találkozóra szeptember 15-én kerülhet sor, de ha arra a napra hozzák össze végül a Gennagyij Golovkin–Canelo Álvarez visszavágót, akkor októberre vagy novemberre csúszik a nehézsúlyú derbi.

(Sport TV)