Ryder-kupa a dartsban? • SportTV

Ryder-kupa a dartsban?

2018. 06. 14. 22:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Raymond van Barneveld szerint a dartsban is itt lenne az ideje a golfból már jól ismert Ryder-kupa jellegű csapatversenynek.

Ha Raymond van Barnevelden múlik, tovább bővül a darts versenynaptára, ráadásul egy csapatversennyel. A májusban Michael van Gerwen oldalán a World Cup of Darts nevű sorozatot (a tulajdonképpeni csapat-világbajnokságot) megnyerő holland ugyanis a LIVE-DARTS-nak adott interjújában újabb viadal lehetőségét vázolta fel.
„Már az előző évben javasoltam, hogy hozzunk össze egy, a Ryder-kupához hasonló szériát. Szerintem a PDC elnöke is támogatná az ötletet. Barry Hearn szereti a golfot, azt gondolom, ezt a versenyt is szeretné” – fejtegette Van Barneveld.
A lassan 40 éve létező Ryder-kupában a legjobb európai és amerikai golfozók vetélkednek egymással, mindkét csapat 12 főből áll, 8-8 játékos a pénzügyi „világranglista” alapján kvalifikál, a két csapatkapitány pedig 4-4 wildcardot oszthat ki. Barney, illetve az ötletre „ráharapó”, ausztrál Paul Nicholson szerint egy angol-ír vegyes csapatnak kellene megküzdenie a világ többi részéről érkező játékos alkotta együttessel. „Legendás kapitányok, elképesztő atmoszféra. Lenyűgöző lenne” – mondta Nicholson. Barney pedig azt is megmondta, hol kellene tető alá hozni a randevút: „Rotterdam tökéletes hely lenne az első kiírásra. Utána pedig a győztes választhat helyszínt.”

(Sport TV)