A világbajnokkal kezdünk a világligán • SportTV

A világbajnokkal kezdünk a világligán

2018. 06. 18. 08:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Eredetileg Oroszországban lett volna a férfi világliga nyolccsapatos szuperdöntője, de a házigazdák a foci-vb miatt lemondták, így került a Duna Arénába a rangos esemény.

A nyolc csapatot két négyes csoportba osztották. A program a B-csoport Horvátország–Kazahsztán meccsével kezdődik, azaz a világbajnok horvátok (képünkön egy akciójuk a tavalyi budapesti vb-ről) találkozója nyitja az eseményt. Ezt követően az A-csoportból a Montenegró–Japán meccs következik, majd ismét a B-csoportból a Spanyolország–Egyesült Államok csata. (Az A-csoportot Magyarország és Ausztrália egészít ki.)
A negyeddöntőben a körmérkőzéssel kialakult sorrend alapján keresztbe játszanak az együttesek, a csoportok 1. helyezettjei a 4.-ekkel, a másodikok a 3.-akkal mérkőznek. Pénteken jönnek az elődöntők és az 5-8. helyért vívott első találkozók, szombaton pedig a helyosztókat játsszák.

(Sport TV)

Vízilabda világliga, 1. játéknap. Sport2 15:00 Horvátország–Kazahsztán, 17:00 Montenegró–Japán, 19:00 Egyesült Államok–Spanyolország (kommentátor: Fülöp László)