Federer és Cilic tartja magát • SportTV

Federer és Cilic tartja magát

2018. 06. 22. 08:24    
Olvasási idő: 2 perc

Jócskán hullottak a kiemeltek a hét két ATP 500-as tornáján Hallében és Queens Club versenyén. A két elsőnek rangsorolt játékoson (Federer, Cilic) kívül csak egy-egy kiemelt van már csak versenyben, miközben akad selejtezőből felkerülő, szerencsés vesztes és speciális szabad kártyás teniszező is a kétszer nyolc fős mezőnyben.

HALLÉBEN a japán Szugita Juicsi (a világranglistán 52.), Thiem búcsúztatója az amerikai Denis Kudlával (vlr.: 109.) játssza az első meccset. Ha belegondolunk abba, hogy Fucsovics Marci a 25 éves floridai fiút simán megverte Stuttgartban, a mi fiunknak is itt lehetne a helye … (Ehelyett éppen gyógyulgat sérüléséből.) Roger Federer ezúttal második meccset játszik azután, hogy csütörtökön meccslabdáról fordítva verte meg Benoit Paire-t. Ellenfele, Matthew Ebden (vlr.: 60.) speciális szabad kártyával indulhatott (ezt olyan versenyzőknek adják, akik elméletileg nem férnek fel a főtáblára, selejtezniük kellene, de az előző héten olyan jól versenyeznek, hogy már nem érnék el selejtezőt – általában két ilyen külön engedélyt adnak ki versenyenként a normál 4 wild card mellett), az előző fordulóban hátrányból fordítva verte meg a helyi kedvencek egyikét, Kohlschreibert. A két játékos korábban nem játszott egymással a touron.
A centerpálya harmadik mérkőzésének részesei a selejtezőből rajtoló orosz Karen Hacsanov (vlr.: 36.) és a Federeren kívül még versenyben lévő másik kiemelt, a 4.-ként rangsorolt spanyol Roberto Bautista Agut (vlr.: 16.). Eddigi két meccsükön megosztoztak a győzelmeken, tavalyelőtt Barcelonában salakon az orosz nyert döntő szettben, tavaly Dubaiban kemény pályán a spanyol, egy sima és egy rövidített játszmában.
A negyeddöntő kör utolsó találkozóját a veterán olasz Andrea Seppi (vlr.: 40.) játssza a nála 13 évvel ifjabb Borna Coric (vlr.: 24.) ellen. Eddigi egyetlen meccsüket három éve Wimbledonban a 64 között a vajkezű, de rapszodikus olasz nyerte meg, ötszettes nagy csatában.

LONDONBÓL szokás szerint 1 órakor kezdünk közvetíteni, a versenyben lévő két kiemelt, az első Marin Cilic (vlr.: 5.) és az ötödik Sam Querrey (vlr. 13.) csatájával. Eddigi öt találkozójukon a horvát valamennyi alkalommal legyőzte az amerikait, négyszer füvön – háromszor Wimbledonban, tavaly éppen az elődöntőben, egyszer ugyanitt, a londoni tornán szintén elődöntőben, egyszer meg kemény pályán Washingtonban.
A második londoni meccsünkön Novak Djokovicsot (vlr.: 22.) mutatjuk meg a francia Adrian Mannarino ellen, aki jelenleg csupán négy hellyel áll mögötte a világrangsorban. Eddig kétszer mérkőztek meg, tavalyelőtt és tavaly is Wimbledonban, mindkétszer a szerb világklasszis nyert, három játszmában. (A találkozót – ha csak az időjárás vagy sérülés nem szól közbe – nagy valószínűség szerint felvételről tudjuk megmutatni nézőinknek.)

(Sport TV)

ATP 500-AS TENISZTORNÁK. Sport1 12:00 Gerry Weber Open, Halle, negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor); Sport2 13:00 és 18:00 Fever-Tree Championship, London, negyeddöntő (kommentátor: Farkas Norbert, szakkommentátor: Machán Róbert)