Elődöntők világsztárokkal • SportTV

Elődöntők világsztárokkal

2018. 06. 23. 10:21    
Olvasási idő: 2 perc

Hallében egy szuper név és három jó teniszező, Londonban két szuperklasszis és két remek játékos alkotja az elődöntő mezőnyét. Egyvalami azonban közös: mind a négy találkozót élőben közvetítjük két csatornánkon.

HALLÉBEN minden idők legnagyobbja, Roger Federer előző ellenfeleinél talán egy kicsit könnyebbel, az amerikai Denis Kudlával (a világranglistán 109.) mérkőzik meg állandó döntős helye megszerzéséért. (Eddig 9-szer nyert a Gerry Weber Openen, továbbá 2010-ben és 2012-ben volt két vesztes döntője is, úgyhogy ha győz, 12. alkalommal lesz finalista a németországi füves pályás tornán.) A helvét zseni eddig egyszer mérkőzött az ezen a tornán a selejtező két körét is beszámítva mind a 10 játszmáját megnyerő amerikaival: hat éve az Indian Wells-i mesterverseny első körében két szettben mindössze 5 játékot engedélyezett neki.
A másik ágon a kiszámíthatatlan Roberto Bautista Agut (4. kiemelt, vlr.: 16.) a nála 9 évvel fiatalabb Borna Coric (vlr.: 16.) ellen lép pályára. Az ifjú horvátot a „next gen” egyik oszlopának tartották eddig, de még nem futotta be azt a pályát, amelyet jósoltak neki. Mindenesetre itt a tornán a 2. kiemelt Sascha Zverev legyőzésével kezdte, s meg sem állt az elődöntőig. A két játékos a 2015-ös első találkozásuk óta hatszor küzdött meg egymással, 3-3 alkalommal kemény pályán és salakon, összesítésben a spanyol 4–2-re vezet.

LONDONBAN a Queens Club versenyén mindkét párba jut legalább egy extraklasszis, mi több, szigorúan a képességeket figyelembe véve az elsőre kettő is. Marin Cilic (vlr.: 6.) a verseny első kiemeltje az ausztrál fenegyerek, Nick Kyrgios (vlr.: 21.) ellen játszik. Eddigi kétszer csaptak össze, 2013-ban a Roland Garroson Cilic három sima játszmában nyert, három évre rá Marseille-ben Kyrgios a kemény pályás torna döntőjében egy sima és egy rövidített szettet megnyerve vágott vissza. Itt a tornán az ausztrál állította meg Murrayt a sikeres visszatérésben, azon a meccsen kiválóan játszott. Ám hogy szombaton is remekel-e, azt előre talán csak kristálygömbbel lehet megjósolni.
A másik párban az egyre jobb formába lendülő, a viadalon szabad kártyával rajtoló Novak Djokovics (vlr.: 22.) az ezekben a magasságokban ritkán járó francia Jérémy Chardyval (61.) küzd meg. A kettejük közti reális erőviszonyokról sokat elárul az örökmérlegük: 10 csatából 10–0-ra vezet a szerb világklasszis. Nem sok jel mutat arra, hogy éppen itt és most szakadna meg ez a széria.

(Sport TV)

ATP 500-AS TENISZTORNÁK, elődöntő. Gerry Weber Open, Halle. Sport1 11:30 és 14:00 (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor); Fever-Tree Championship, London. Sport2 14:00 és Sport1 16:00 (kommentátor: Matuz Krisztián és Gyulai Miklós, szakkommentátor: Machán Róbert)