Magyar elsőség a nőknél • SportTV

Magyar elsőség a nőknél

2018. 06. 25. 17:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Az EHF klubcsapatok eredményei alapján elkészített rangsorában Magyarország a nőknél megőrizte az első helyét, a férfiaknál pedig szintén az élmezőnyben, a negyedik helyen áll.

Az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette a 2019-2020-as kézilabdaidény szempontjából iránymutatónak számító klubrangsorát, amelyet a nőknél továbbra is Magyarország áll az élen, elsősorban a remek Bajnokok Ligája-szereplésnek köszönhetően. A miénk volt az egyetlen nemzet, amely két csapatot (Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria) is delegált a legjobb nyolc közé, ráadásul a Győr lett az első együttes, amely a Final Four-rendszerben meg tudta védeni a címét. A dobogót Románia és Dánia teszi teljessé. Az első helynek köszönhetően Magyarország a 2019-2020-as idényben is két csapatot indíthat a BL-ben, az EHF-kupában pedig négyet.
A férfiaknál az elmúlt három idény produkciójának (ne feledjük, az idén három képviselője is ott volt a kölni Final Fourban, a dobogót Montpellier, Nantes, PSG sorrendben ki is sajátította) köszönhetően Franciaország három helyet előreugorva átvette a vezetést. A több idényen át vezető Németország a második, a harmadik Spanyolország a rangsor története során másodszor csúszott ki az első kettő közül, Magyarország pedig szintén egy helyet lecsúszva a negyedik. A negyedik hellyel Magyarország három gárdát indíthat egy év múlva az EHF-kupában.

(Sport TV)