Legutóbbi frissítés 2018. június 27. 16:36
NBA

Levélben ajánlom! bezár

Riverstől elcserélték Riverst

Fotó: GETTYIMAGES

Doc Rivers nagyon nehéz helyzetbe kerül. Saját fiát, Austin Riverst cserélte el a Los Angeles Clippers a Washington Wizards centerére, Marcin Gortatra.

Az NBA történetének első apa-fiú edző-játékos kapcsolata ért véget, amikor a Los Angeles Clippers elcserélte Austin Riverst a Washingon Wizardsba. Cserébe a lengyel center, Marcin Gortat érkezett a fővárosból Los Angelesbe. Austin Rivers a Los Angeles Clippers vezetőedzőjének, Doc Riversnek a fia, és 3,5 évet játszhatott édesapja irányítása alatt.
A döntést vélhetően nem az idősebb Rivers hozta meg, mert tavaly nyár óta a Clippersnél már nem Rivers, hanem Lawrence Frank a kosárlabdaügyekért felelős elnök. Azt viszont nem tudjuk, Austinnal ki közölte a tényt. Nekünk rögtön eszünkbe jutott, amikor a Moneyball című filmben Brad Pitt arról beszél, hogy soha nem bratyizik a játékosokkal, mert akkor nehezebb volna elmondani nekik, ha elcserélik vagy kirúgják a csapatból:

Ebből a szempontból nem lennénk a Rivers család helyében, ha Doc Riversé volt ez a feladat.
Austin Rivers élete szezonját futotta, 61 meccset játszott, 59-szer kezdő is volt, 33 percet töltött átlagban a parketten, 15,1 pontot szerzett meccsenként.  Viszont a drafton a Clippers hátvédekből vásárolt be, így logikus lépés volt megszabadulni egy jövőre lejáró szerződésű hátvédtől, és begyűjteni egy szintén lejáró szerződéssel rendelkező magasembert biztosításképpen, hogy pótolja DeAndre Jordant, ha ő csapatot vált a nyáron.
Rivers, aki a Wizardsban John Wall és Bradley Beal cseréje lesz majd, mert bármelyikük helyett be tud szállni a játékba, érzelmes posztban búcsúzott a Clipperstől, Los Angelestől, a szurkolóktól és apukájától.
Ebből idéz az ESPN, és idézünk mi is: „Az, hogy elfogadtatok és esélyt adtatok nekem a fejlődésre és a játékra, többet jelent nekem, mint gondolnátok. Sokan el sem tudják képzelni, a pozitív hozzáállás mennyi önbizalmat adhat. Apuval olyat tettünk, amit előtte még senki sem csinált a sportágunkban. Ezt sokan nehezen értették meg, de hálás vagyok, hogy megtapasztaltam, milyen neki és a Clippersnek játszani.”
Mostantól viszont újra ellenfelekként találkoznak majd:

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!