Ellenfeleket kap négy BL-csapatunk • SportTV

Ellenfeleket kap négy BL-csapatunk

2018. 06. 29. 08:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A bécsi Erste Campusban végzik el a VELUX EHF Bajnokok Ligája és a női kézilabda BL négy-négy csoportjának sorsolását pénteken délben.

A férfiak mezőnyébe 28 együttes kvalifikálta magát: az A- és B-csoportba 16, a C-D-be 12 csapatot sorsolnak be. A két erősebb nyolcasba három francia (valamennyien részesei voltak az idén májusi kölni négyes döntőnek), 2-2 német és magyar – a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged –, valamint egy-egy fehérorosz, horvát, dán, macedón, lengyel, spanyol, svéd, spanyol és ukrán került besorolásra, őket bontják ketté úgy, hogy az egy nemzetbeliek különböző csoportba kerüljenek.
A C- és D-hatos (nem lebecsülendő, amit az is mutat, hogy az előző kiírást a C-ben rajtoló Montpellier nyerte meg!) nemzetek szerinti összetétele: 1-1 dán, finn, macedón, norvég, lengyel, portugál, ukrán, orosz, szlovák, spanyol, svájci és török együttes.
A nők mezőnyében ugyancsak két magyar együttes lesz érdekelve, a címvédő Győri Audi ETO KC és a bajnoki címről csupán egy góllal lemaradó FTC-Rail Cargo Hungaria. A 16 együttest 4, egyenként négy csapatos csoportba sorsolják, a tegnapelőtt kisorsolt selejtezők győzteseiből egy-egy kerül a főtáblás kvartettekbe. A 14 egyelőre ismert csapat nemzetek szerinti elosztása: a két magyar mellett ugyancsak 2-2 dán, francia és norvég együttes, valamint 1-1 német, montenegrói, román, orosz szlovén és svéd klub.
A sorsolási ceremóniát déltől élőben közvetítjük, a férfiaknál a francia „csodakapus” Thierry Omeyer, a nőknél a Győr brazil átlövője, Eduarda Amorom húzza ki a csapatok nevét tartalmazó golyókat.

(Sport TV)

Sport1 12:30 a VELUX EHF BL és a női kézilabda BL csoportkörének sorsolása (kommentátor: Matuz Krisztián)