Legutóbbi frissítés 2018. június 29. 19:36
NBA

Levélben ajánlom! bezár

Szabad a rablás Jamesre

Fotó: GETTYIMAGES

Az ESPN forrásai szerint LeBron James nem él játékosopciójával, és kilép a szerződése utolsó évéből, hogy szabadügynök legyen. Papíron bárhova igazolhat az NBA-ben.

LeBron Jamesnek hivatalosan péntek éjfélig kell tájékoztatnia csapatát, a Cleveland Cavalierst, hogy lehívja-e játékospocióját, és még egy évet a klubnál marad, vagy kilép a szerződésből, és ezzel szabadügynök lesz. Ez azt jelenti, hogy bárhova eligazolhat az egész NBA-ben, persze, ha meg tudják fizetni. A gyakorlatban arról van szó, hogy az EBBEN a cikkben taglalt opciók közül az első kiesett.

Továbbra sem biztos azonban, hogy távozik, az viszont igen, hogy új szerződése lesz a következő szezontól. Na meg persze az is, hogy a lavina tovább gördül az NBA szabadügynökpiacán, ahol LeBron James a legvonzóbb név, de ott van például DeMarcus Cousins, Paul George és Chris Paul is.
Pályafutása során harmadszor került ki James a „húspiacra”, ezért beszélünk Decision III-ről. 2010-ben hét clevelandi szezon után Miamiba távozott (élő adásban, a The Decision című műsorban jelentette be a döntést), ahonnan 2014-ben hazatért, azóta a Cavaliersszel 2015-ben és 2016-ban is új szerződést kötött, a legutóbbi két garantált évet plusz egy évet tartalmazott. A 2018-19-es szezonban e szerint a kontraktus szerint a magyar átlagjövedelemnél picivel magasabb, évi 35,6 millió dollárt tehetett volna zsebre.
És bár a legtöbb jel arra mutat, hogy James távozni akar, és sokan a Los Angeles Lakerst tekintik a lehetséges célállomásnak (vagy a Philadelphia 76erst vagy a Houston Rocketset vagy a San Antonio Spurst vagy bármelyik más csapatot, csak nem a Clevelandet), fizetés szempontjából a legtöbbet a Cleveland Cavaliers ajánlhatja neki, 5 évre, 207 millió dollárt (ez évi 41,4 millió USD). Amennyiben más csapat szerződtetné, 4 évre és 152 milliót ajánlhat neki maximum (38 millió USD/év).
Az a lehetőség is nyitva áll előtte, hogy újabb 1+1 éves szerződést kössön, és akkor 2019-ben is szabadügynök lenne. Ebben az esetben a következő szezonban 35,4 millió lenne a fizetése, az opciós éve pedig 38,2 millió.
Épp most lett második az MVP-szavazáson, zsinórban nyolc döntőt játszott, és 33 évesen talán jobb formában van, mint valaha. Meglepő, ha annyira akarja mindenki, hogy ilyen őrült nyara van?

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!