Az első ajánlatok Leonardért • SportTV

Az első ajánlatok Leonardért

2018. 06. 29. 09:12    
Olvasási idő: < 1 perc

A Boston Celtics és a Los Angeles Lakers már állítgatja össze a Kawhi Leonardért ajánlandó csomagot, de mindkét csapat első ajánlata kevésnek tűnik a San Antonio Spurs számára.

Az ESPN értesülései szerint a San Antonio Spurs több csapattal is tárgyal az elvágyódó Kawhi Leonard elcseréléséről – a partnerjelöltek között ott van a Los Angeles Lakers és a Boston Celtics is. A Spurs szeretné gyorsan lezárni az ügyletet, ugyanakkor a klubtól kiszivárgó információk szerint kész meg is tartani a jövő nyáron szabadügynökké váló Leonardot, méghozzá a 219 millió dolláros szuper maximum szerződés-hosszabbítással.
A Bostonnal kapcsolatban egyelőre nem tudni, milyen csomagot akar adni a rejtélyes sérülése miatt szinte az egész előző szezont kihagyó Leonardért. Iránymutató lehet, hogy tavaly a Celtics Kyrie Irvingért odaadta Isaiah Thomast, Jae Crowdert, Ante Zizicet és egy elsőkörös draftjogot. A Spurs pedig Irvingnél többre taksálja a 2014-es nagydöntő MVP-jét.
A Lakersnél a szabadügynökpiac július elsejei nyitása is fontos szempont, hiszen LeBron James és/vagy Paul George szerződtetésében is szerepet játszhat Leonard. A Spurs legjobbja első számú célpontként a Lakerst jelölte meg, továbbá jelezte a hajlandóságát, hogy jövőre szabadügynökként is kész aláírni a Los Angeles-i klubhoz. A Lakers által összeállítandó csomagban benne lehet a 2016-os drafton másodikként elkelt Brandon Ingram, valamint egy jövőbeni elsőkörös választási jog, de a Spurs több fiatal játékost és draftjogot akar kapni.

(Sport TV)