Három gyűrűért dupla fizetés Kerrnek • SportTV

Három gyűrűért dupla fizetés Kerrnek

2018. 06. 30. 10:50    
Olvasási idő: < 1 perc

A négy idény alatt szerzett három bajnoki címnek köszönhetően hamarosan Steve Kerr lesz az NBA egyik legjobban fizetett edzője, miután megegyezett a Golden State Warriorsszal a szerződés-hosszabbításról.

Csak idő kérdése, mikortól lesz hivatalosan is az NBA egyik legjobban fizetett vezetőedzője Steve Kerr. Az ESPN értesülései szerint a Golden State Warriors trénere rábólintott klubja új, hosszú távú ajánlatára, amellyel a csúcs közelébe kerül. Kerr 2014 óta irányítja a Warriorst, jelenlegi megállapodása 2019-ben járna le, és most évi 5 millió dollárt keres átlagosan. Ahhoz képest ez azért kevés, hogy az eddigi négy idényéből háromban bajnok lett a Warriorsszal, a negyedikben pedig elbukta a nagydöntőt LeBron James és a Cleveland Cavaliers ellen. Jóllehet Kerr az elmúlt években egészségügyi problémákkal is küzdött, nem kérdés, hogy dinasztiát épített, amellyel elérte a valaha volt legjobb alapszakaszbeli mérleget (73 győzelem, 9 vereség), és amellyel a reguláris szezonban 265 győzelem és mindössze 63 vereség a mérlege.
Jelenleg nem Kerré a legalacsonyabb fizetés az NBA-ben, de azért illetne többet keresnie Mike D’Antoninál, Luke Waltonnál vagy éppen Fred Hoibergnél – ők tesznek el évi ötmilliót. Miközben Gregg Popovich átlagosan 11 millió dollárt keres, Doc Rivers 10-et, Tom Thibodeau 8-at (amire még 3 milliós bónusz jöhet), Scott Brooks pedig 7-et. Amerikai becslések szerint Kerr legalább évi 9 milliós szerződést ír majd alá, Popovich csúcsát pedig azért nem veszélyezteti, mert nem kapja meg a teljes személyi kontrollt a játékosok felett.
Igaz, nem is kell, mert a tavaly hosszabbító Bob Myers személyében kiváló GM-mel dolgozhat együtt, az meg már ezen a 2014-es videón is látszik, kiválóan megtalálja a hangot mindennemű nagy jogkör nélkül is a játékosokkal.

(Sport TV)