Irány a Phil Taylor-kupa! • SportTV

Irány a Phil Taylor-kupa!

2018. 07. 02. 13:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Megvan a World Matchplay 32-es mezőnye, a világraglista első 16 helyezettje mellett a selejtezőkből bekerülő 16 dartsos indulhat harcba a Phil Taylor-kupáért.

Összeállt a július 21-29. között rendezendő World Matchplay mezőnye, amely először indulhat harcba a The Phil Taylor Trophyért. A blackpooli viadal 32 főtábláján mindössze két egykori győztes, Michael van Gerwen (2015, 2016) és James Wade (2007) szerepel, mindenki más először nyerheti meg a rangos tornát. Bizony, még Peter Wrightnak, Raymond van Barneveldnek vagy éppen Adrian Lewisnak is csak döntője van innen. Címvédés pedig azért nincs, mert a tavalyi fináléban Peter Wrightot 18–8-ra kiütő Phil Taylor visszavonult. Életműve és 16 World Matchplay-sikere miatt pedig ettől az évtől kezdve a róla elnevezett kupáért csatáznak itt a világ legjobb dartsjátékosai.
A verseny első kiemeltje a világranglista-vezető Michael van Gerwen lesz, aki már a második körben összeakadhat6 Adrian Lewisszal, de ugyanebben a fordulóban lehet egy Gary Anderson–Van Barneveld rangadó is. A 32-es mezőnyben öt újonc van, Jonny Clayton, Max Hopp, Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena és Steve Lennon.

Fotó: pdc.tv

Fotó: pdc.tv

(Sport TV)

A Sport TV élőben közvetíti a július 21-29. között sorra kerülő World Matchplayt.