James a Lakerst választotta • SportTV

James a Lakerst választotta

2018. 07. 02. 07:50    
Olvasási idő: 2 perc

A Függetlenség Napja előtt július elseje és július másodika LeBron Jamesről szól a hírekben, illetve a közösségi médiában. Hivatalos, hogy a liga legjobb játékosa csapatot vált, és a Los Angeles Lakersben folytatja pályafutását.

Már tegnap arról szóltak a hírek, hogy miután pár napot a karibi szigetvilágban, Anguillában töltött egy Decision Cave (A Döntés Barlangja) névre keresztelt tengerparti villában, LeBron James Los Angelesbe utazott. Ez önmagában nem óriási dolog, van ott háza, és sok időt szokott ott tölteni nyaranta, és bár arról is pletykáltak, hogy a Phildalphia 76ers komoly delegációt küldött LA-be, úgy tűnik, nem voltak elég meggyőzőek. A magyar kosárrajongók ugyanis arra kellhettek fel ma reggel, hogy hivatalossá vált, LeBron James négy évre 153,3 millió dollárért a Los Angeleges Lakersbe szerződik. A hírt a játékos képviselő Klutch Sports ügynökség a twitter-oldalán jelentette be.

Állítólag James több órán át tárgyalt Magic Johnsonnal, és úgy született meg a döntés, hogy eddig még nem sikerült más nagyágyút a városba csábítani. A másik fő célpont, Paul George már bejelentette, marad Oklahomában, de még semmi sincs veszve, mások számára vonzóbb célponttá vált a város, hogy a Király megérkezett. Az már biztos, hogy James egyik legfőbb riválisa, Lance Stephenson is csatlakozik hozzá, így sajnos nem látjuk többé, hogyan hergelik egymást a keleti konferenciában, de megtudjuk, hogyan muzsikálnak együtt. Egy kis összeállítás a múltjukról:

Rajta kívül a bajnok Golden State Warriors centere, Javale McGee is aláírt a Lakershez már, és szerintünk érkeznek majd még a bejelentések a következő napokban a csapat háza tájáról.
Visszatérve Jamesre. Másodszor hagyja el hazai csapatát, a Cleveland Cavalierst, de ennek a váltásnak más íze lesz a városban. Nyolc évvel ezelőtt elégették a mezét, de négy éve visszatért, és zsinórban négy döntőbe juttatta el a csapatot, 2016-ban pedig bajnoki címet is szerzett a városnak. Instagramon egy 2016-os ünnepi fotóval mond köszönetet Északkelet Ohiónak, ahol Cleveland és szülővárosa, Akron található, és ezt írja „Köszönöm, Északkelet Ohio, az elmúlt négy csodálatos évet! Örökre te leszel az otthonom”
A Cavaliersnek új alapokra kell építenie a franchise-t, ami James nélkül nagyon nehéz lesz, de most nincs harag az emberekben egyáltalán.

Természetesen a hírek csak LeBron James-ről szólnak, így a Függetlenség Napjáig csapból is ő folyik majd, ahogy a közösségi médiában is.
Néhány posztot kiemelnénk:
Kobe Bryant köszönti a családban. Joel Embiid azt írja, a Lakers örökre Magic Johnson és Kobe Bryant csapata lesz (ezzel arra utal, rossz döntést hozott, hogy nem Philadelphiába ment). Chris Rock a Boston Celticsnek gratulál a következő keleti bajnoki címhez. Zlatan Ibrahimovic szerint pedig Los Angelesnek most van egy Istene (mármint Ibra) és egy Királya. Akron városa pedig egy nagyon kedves posztban mond köszönetet a Királynak: „Akron tudja, hogy King James a legnagyobb, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Köszönjük teljes szívünkből, amit eddig tettél, és amit még tenni fogsz ezért a csodálatos városért. Örökké csak egy srác Akronból!”

(Sport TV)