Pavard lesz a Bundesliga slágere • SportTV

Pavard lesz a Bundesliga slágere

2018. 07. 03. 18:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga előző idényében remekül teljesítő Benjamin Pavard a világbajnokságon nyújtott teljesítményével a legnagyobb német klubok figyelmét irányította magára.

A remek világbajnoki teljesítménye okán könnyen előfordulhat, hogy Benjamin Pavard lesz a Bundesliga nyári átigazolási időszakának egyik slágere. A francia válogatott még mindig csak 22 éves jobbhátvédje Argentína ellen óriási góllal jelentkezett (és legyünk őszinték, tette jóvá a nem sokkal korábban a saját kapuja előtt gólt eredményező helyezkedési hibáját), amivel csak tovább növelte a vélhetően amúgy sem alacsony vételárát.
Pavard 2016-ban a Lille-től érkezett Stuttgartba, a VfB-nél mindössze egy élvonalbeli idényt játszott (igaz, minden meccsen szóhoz jutott), de már ez is elég volt a figyelemfelkeltéshez. A Bayern Münchennel már a vb előtt összeboronálták, most pedig a Borussia Dortmund és az RB Leipzig is megjelent az érdeklődők között, legalábbis a L’Équipe értesülései szerint. A lipcseieknél Ralf Rangnick sportigazgató Pavard első számú híve (a francia lap úgy fogalmazott, már régóta csodálja), a Bayern már kapcsolatba is lépett a játékos ügynökével, Dortmundban pedig a francia élvonalat remekül ismerő vezetőedző, Lucien Favre a vezetőedző pár napja. Egyik helyen sem rossz az ajánlólevele…
Pavard a vb alatt az esetleges átigazolásával kapcsolatban ennyit mondott: „Mindig is azt mondtam, egy nap szeretnék a Bajnokok Ligájában futballozni, de azt is tudom, mit adott nekem a Stuttgart, amit illik megbecsülnöm.” Michael Reschke, a VfB sportigazgatója már bőbeszédűbb volt: „Benjamin Pavard-t ebben az évben biztosan nem adjuk el 50 millió euróért. Mindent megteszünk azért, hogy még egy évig nálunk játsszon. Ugyanakkor készen állunk arra, hogy 2019. július elsejétől megoldást találjunk. De csak olyan klubbal, amely tisztán és korrektül hajlandó velünk együttműködni.”
A jobbhátvéd szerződése 2021-ben jár le, 2019 nyarán azonban szerződésben rögzített összeg, 35 millió euró ellenében elhagyhatja a „svábokat”.

(Sport TV)