Nem Golden State, All-Star Warriors! • SportTV

Nem Golden State, All-Star Warriors!

2018. 07. 03. 11:20    
Olvasási idő: 2 perc

Azt hihetné az ember, hogy a Golden State Warriors egy 4-0-ra megnyert döntő után picit megnyugszik, de nem! A címvédő komplett All-Star-kezdőötöst akarnak, és meg is kapja. DeMarcus Cousins is csatlakozik Steph Curryékhez.

A Golden State Warriors nem elégszik meg így is brutális csapatával, és szerződtetett egy újabb csillagot DeMarcus Cousins személyében. Egy tökéletes korban lévő, 27 éves (a napokban lesz 28) négyszeres All-Star, kétszeres All-NBA-csapattag kerül a bajnokhoz, aki az előző szezonban 25,2 pontot dobott meccsenként úgy, hogy 12,9 lepattanót kapkodott le, kiosztott 5,4 gólpasszt és 1,6 blokkot, továbbá 1,6 labdát szerzett. A szabadügynökpiac legértékesebb centere volt 2018 nyarán, ehhez képest aprópénznek tűnhet az egyéves 5,3 millió dolláros szerződése (2017-18-ban 18 millió dollárt keresett). De egyrészt bajnok akar lenni, másrészt az előző szezonban elszakadt az Achillese, ami az egyik legsúlyosabb sérülés, ami egy sportolót érhet, és erről talán Kobe Bryantet, Dominique Wilkinst, Rudy Gayt vagy akár David Beckhamet is meg lehet kérdezni. Szóval, azt nem lehet tudni, képes-e ugyanolyan formában kosarazni majd, ahogyan tette azt korábban Sacramentóban, legutóbb pedig New Orleansban Anthony Davis oldalán.

Nem akarunk fekete felhőket terelni senki feje fölé, de ha a Warriorsban most nem lesz ugyanolyan jó, akkor Cousins élete legrosszabb szerződését kötötte, mivel sokan fizettek volna neki sokkal többet több évre is… A Warriors viszont ezért a pénzért jóformán semmit sem kockáztatott, McGee helyére ezerszer jobb játékos érkezik, aki, ha tudja azt hozni, amire képes egészségesen, akkor reszkessen a liga, ha viszont nem, akkor is hasznos tagja lesz a csapatnak, és igazából akkor is reszkethet a liga. Egyébként a visszatérése körülbelül decemberben lesz lehetséges.
Steph Curry örült természetesen:

Fotó: twitter.com/stephencurry30

Fotó: twitter.com/stephencurry30

Mert a kezdőcsapat így néz ki a 2017-18-as szezon díjainak elismeréseivel:
DeMarcus Cousins (All-Star)
Draymond Green (All-Star, All-Defensive Team 2nd)
Kevin Durant (döntő MVP, All-NBA 1st, All-Star)
Klay Thompson (All-Star)
Stephen Curry (All-NBA 3rd, All-Star)

(Sport TV)

JÖVÉS-MENÉS A LAKERSNÉL

A New Orleans Pelicans sem tétlenkedik, megszerezte a Los Angeles Lakers tehetségét, Julius Randle-t, így Anthony Davis és Nikola Mirotic mellett egy újabb értékes magasember került a csapathoz. Eközben épp fordított utat jár be Rajon Rondo, aki a Pelicanstól a Lakershez kerülhet. Közben a remek védőnek számító Nerlens Noel aláír majd az Oklahoma City Thunderhez.