A Bundesliga fiatal felforgatói • SportTV

A Bundesliga fiatal felforgatói

2018. 07. 14. 11:39    
Olvasási idő: 2 perc

Jóllehet most még kevesen ismerik Timothy Tillman, Pablo Maffeo vagy éppen Paulinho nevét, de simán benne van, hogy ők már a Bundesliga 2018-2019-es idényében sztárok lesznek – úgy, hogy méh csak a tinédzser- és a felnőttkör között „egyensúlyoznak”.

A német klubok nagyon szívesen fektetnek pénz olyan fiatalokba, akikért most még nem kell lehozni a csillagokat is az égből, később viszont a futballvilág sztárjai lehetnek. Jöjjön most öt olyan játékos, aki első Bundesliga-idényében legfeljebb 20 évesen csapata meghatározó embere lehet!

Paulinho (Leverkusen – a fenti képen)
A Leverkusen már több brazil labdarúgóval (gondoljunk csak Emersonra, Lúcióra, Jorginhóra, Zé Robertóra vagy Juanra) is nagyot dobott, Paulinho lehet a következő. A támadó középpályásként, klasszikus 10-esként és centerként is bevethető tinédzser július 15-én lesz 18 éves, a szerződése aznaptól él, a Bayer pedig akkor utal el 18,5 millió eurót a Vascónak. Paulinho jelenleg kéztöréssel bajlódik, de Leverkusenben bíznak abban, hogy az augusztus végi idényrajtra teljesen rendbe jön. Ő az első, a kétezres években született futballista, aki gólt szerzett a Libertadores-kupában.

Timothy Tillman (Nürnberg)

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

Az újonc Nürnberg egy évre vette kölcsön a Bayern München 19 éves reménységét, akit a Barcelona is vitt volna, de Uli Hoeness klubelnök megvétózta az átigazolását. Az U15-től az U19-ig minden német korosztályos válogatottban pályára lépett, viszont U20-ban már az Egyesült Államokat képviseli, édesapja amerikai állampolgár, így aztán könnyen ment a váltás. Tagja volt a 2017-ben Német Szuperkupát nyerő Bayern meccskeretének, de a Dortmund ellen nem jutott szóhoz. Kingsley Comanhoz hasonlítják a játékát, jobblábas balszélsőt, támadó középpályást és visszavont csatárt is tud játszani.

Keanan Bennets (Mönchengladbach)

Fotó: twitter.com/kbennetts_11

Fotó: twitter.com/kbennetts_11

Jadon Sancho (Dortmund) és Ademola Lookman (RB Leipzig) után újabb fiatal gondolta úgy, hogy a Premier League helyett a Bundesligában jobban boldogul. Ráadásul Bennets nem csupán bajnokságot, de állampolgársát is váltott, hamburgi édesanyja révén németté lett. Balhátvédet és bal oldali középpályást is játszhat, a Gladbachnak 2 millió fontot ért meg, hogy négy évre aláírjon. Ha olyan képzést kapott a Spursnél, mint a saját nevelésű játékosok közül, mondjuk, Harry Kane, gyorsan berobbanhat a német élvonalba.

Pablo Maffeo (VfB Stuttgart)

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

A gyors, a párharcokban erős szélsőhátvéd 9 millió eurót ért meg a Stuttgartnak. A 20 éves Maffeo 15 esztendős korától a Manchester City neveltje, 2016-ban a Steaua elleni BL-selejtezőn a „kékek” első csapatában is bemutatkozhatott. Az elmúlt időszakot a spanyol Gironánál töltötte kölcsönben. A La Liga előző idényében 33 mérkőzésen kapott lehetőséget. A VfB-vel ötéves szerződést kötött a nyáron.

Marcelo Saracchi (RB Leipzig)

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

Az argentin River Plate-től érkező 20 éves játékosnak elsősorban a balhátvéd (nem mellesleg német válogatott) Halstenberg életét kell megnehezítenie, de ha a szükség úgy hozza, a középpályára is feltolható. A Leipzig 13 millió eurót fizetett az U15-től az U20-ig minden korosztályos válogatottban fellépő Saracchiért. „Jó a passzjátékban, veszélyes az ellenfél kapujára, továbbá az egy az egy elleni helyzetekben is megállja a helyét” – méltatta őt a River edzője.

(Sport TV)

A Sport TV élőben követi nyomon a 2018-2019-es Bundesliga-idényt.