Alley-oop NBA-podcast

A Sport TV NBA-podcastje.

Házigazdák: Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs.

Legutóbbi frissítés 2014. november 04. 23:14
Podcastok

Levélben ajánlom! bezár

Alley-oop #66: Te mibe' hiszel?

3 dolog, ami látunk, és elhiszünk. 3 dolog, amit látunk, de nem hiszünk. Szerződéshosszabbítások. 4 az 5 ellen.

Várjuk vitára alkalmas Kobe-rajongók jelentkezését.Letöltés

Hozzászólás (26) Hozzászólok!

Arthur Dayne 2016. 01. 03., 16:12

Kobe mellett ki lett jobb játékos?

Ez egy ravasz kérdés, mert ha találunk olyan játékost aki jobb lett Bryant mellett akkor rögtön az lesz az ellenérv, hogy ott nem Bryant volt a meghatározó hanem Phil Jackson...

Nézzük a neveket!

Trevor Ariza a Lakers 2009-es idényéig teljesen no name volt, ott indult be a karrierje és vált korrekt kiegészítő emberré.

Shannon Brown, szintén no name míg nem került Los Angelesbe. Három darab 15+ pontos meccse volt a 2009-2010-es szezonig. A Lakersnél eltöltött 2 szezon alatt 22 ilyen mérkőzése volt.

Andrew Bynum, all-starrá vált Kobe mellett, nézzük meg mit produkált más csapatokban.

Lamar Odom, ugyan örök ígéret maradt de az a hír járja róla, hogy azért nem lett no.1 választott a drafton mert bevallotta, hogy a meccsek előtt szív. Egy ilyen játékost megtűrni és motiválni tuti nem lehetett könnyű. Ezzel együtt Odom év cseréje lett Los Angelesbe és 2x-es bajnok miután eladták szétesett az élete.

Gasol, Bryant mellett lépett szintet.

Shaq, a kettejük rivalizálása hozta ki belőle a legtöbbet. A szememben minden idők legjobb centere, de talán minden idők leglustább szupersztárja. Még Rileyval is összeveszett a diétán, kirúgatta Van Gundy-t és gyakorlatilag 2 jó éve volt miután otthagyta Los Angelest. Nem hiszem hogy ilyen sokra viszi ha valaki nem cseszteti.

Myers 2014. 11. 11., 13:19

Helló!
Csinálhatnátok egy adást erről az új TV-s szerződésről. Igazából azt nem értem, hogy miért rinyálnak azok, akik most 20 millió körül keresnek. 30-at akarnak, semmi nem elég nekik? Értem én, megdolgozott érte, jár a pénz. De itt nem arról van szó, hogy 100kHUF helyett most 150-et kap, hanem 20 helyett 30-at M-ben és dollárban. Nem mindegy nekik? 10 év múlva úgy is nagy részüknek felkopik az álla.

Másik: ez azt jelenthetné, hogy minden csapatban big3-ak lehetnének mostantól? Talán az átmeneti időszakban igen, de aztán szépen belakják majd a sapkát, és ugyanott lesznek, mint most, csak mindenki 1,5-ször annyit fog keresni. Ez szerintem oda vezet, hogy most egy csomó olyan ember fog kapni irreálisan magas szerződést, amit a jelenlegi sapkával messze nem érdemelne meg. Tucatjával fognak születni ilyen "Csárli Vilaneuva" meg Stoudemire féle elhibázott szerződések.

Harmadik: fordítsuk meg. szaladjunk előre 10 évet és tegyük fel, hogy 10 év múlva meg sokkal kisebb TV-s szerződést fognak kötni. Na akkor viszont csökkenteni kéne a fizetéseket, de mindenki ott lesz a 30 millás maxokkal. :) Akkor mi lenne szerintetek? :)

Willi 2014. 11. 10., 16:08

Sziasztok srácok zseniális a műsor.
Az lenne a kérdésem hogy milyen játékosokkal építenétek fel újra Spurst.Ugyanazon az alapon, sok külföldi játékos , jól passzolnak , magas játékinteligencia na meg pár Államokbeli jóember is.

DepecheM 2014. 11. 08., 09:50

Kedves Bazska és Csabi!

A tulajdonosunk lágyan elmebeteg 5:4-es védekezési formációja után úgy gondolom most van alkalom arra, hogy pozitív felhanggal essék szó a Sacramento Kingsről. 5:1-es kezdést produkált a csapat, ami úgy gondolom, minden képzeletet felülmúl. Hihetünk benne komolyan, hogy ez a csapat lesz az idei Suns, aki ráadásul elkapja valamelyik nyugati PO-helyezést? Én úgy látom, hogy Cousinsnak és Gaynak nagyon jót tett a válogatottnál eltöltött idő, és a világbajnoki cím. De ami ennél számomra meglepőbb, az Collison érett játéka első számú irányítóként, és az, hogy nem átjáróház a védelmünk. Lehet, hogy beérett Malone munkája?
Összefoglalva: mi a véleményetek az idei Kingsről, meddig juthat ez a csapat, milyen jövőt jósoltok neki?

Üdv:
DepecheM

PoBa 2014. 11. 08., 01:42

Sziasztok!
Hogy miért adta meg a Lakers két évre Kobe-nak a valag pénzt? Mert a köv két évre úgysem terveznek sokat, majd az új pénzügyi környezetben, sok lejáróval lehet instant csapatépítés. Addig meg tök mindegy kinek milyen arányban osztják a fizut, így legalább egy LAL legenda start-finish a csapaté. Szerintem ezért, de cáfoljatok nyugodtan, csak fél füllel olvastam, hogy új tv-s szerződés miatt sokkal több lesz a bevétel, amit osztanak - ergó nő a fizu plafon is. :)
A Miami (régi szurkolóként, értsd nem LBJ óta) pedig várható volt, hogy nem fog 10-0 sorozattal indítani, szerintem hosszú a szezon, a jó rajt fontos, de ez hosszútávfutás. Ebben szerintem könnyen kifulladhat a csapat, bár ne így legyen. A rájátszást azért szeretném fixre venni, lehetőleg 7. hely előtt, akkor egy kör benne van.
A 4-5 ellen hülyeség, körbeadogatják a triplánál, amikor dobás, valaki spuri vissza. Mire a labda lejön, már nincs meg a fór, addig vissza lehet érni.
Amit láttam és elhiszek: 1. a Cavs "szenvedése", idő kell nekik, kérdés mennyi idő alatt hova jutnak 2. Bosh teljesítménye, nem felejtett el ő játszani, csak más volt a szerepe 3. Hogy végre elindult a szezon, de még mindig csak alig :D
Amit láttam és nem hiszek el: 1. McGee nem volt benne (áldozatként) a Shaqtin első részében :) 2. Rose lábában már én sem nagyon hiszek. 3. DH friss SAS elleni produkciója alapján, hogy tényleg fontos meccseken sorsdöntő tényező lehet...
Csak így tovább, hosszú volt a nyár... :)
Üdv: PoBa

PS 2014. 11. 07., 21:31

Te miben hiszel vagy te mit tudsz? Mióta hallgattam az újabb podcast-et, sokat gondolkoztam. Főleg Bazska kérdésén kérődztem,hogy hány játékos fejlődött Bryant mellett. Átnéztem néhány szezon rosterét a triplázás (2002) óta, és valóban nem sok játékos van aki egyes statokban óriásit fejlődött volna, eltekintve talán az FGP-től. Talán aki "fejlődött" az Ariza, Bynum, és az általatok is ajnározott (joggal!) Gasol volt, eltekintve attól hogy jelenleg hol tartanak a pályafutásukban jelenleg. Tény és való, Bryant-el nem könnyű játszani, ha valaki több teret akarna magának a csapatban. Honnan is indult ez az egész? Talán mikor O'Neal-al először vesztek össze a vezérszerepen, mikor Shaq nehezményezte, hogy Kobe egyre több olyan dobást vállal emberről is, ami nem feltétlenül lenne indokolt. A sztorit ismerjük, Shaq elment, és nyert bajnokságot a Heat-el, Kobe-nak pedig 2008-ig kellett várnia az első elvesztett fináléig. De tegyük fel a kérdést más aspektusból is: ha nem érezte volna a three peat közben-után Bryant, hogy neki nem elég az a szerep, amit Robin-ként betölt Shaq mellett, akkor vajon most is itt tartana a Lakers? Pici elfogultsággal de nem lehet, hogy Kobe szerette volna kihozni magából azt maximálisan, ami még két gyűrűt ért neki később, eltekintve a jelenlegi kínoktól? A másik dolog, hogy ki fejlődött a Lakersben mellette...fogós kérdés. Mindig az jutott eszembe erről, hogy egy NBA játékosnak mi jelenti a csúcsot, lehúzni a ligában egy évtizedet, megbízhatóvá, esetleg kulcsjátékossá válni egy franchise-ban, vagy nyerni egy gyűrűt, mert úgy hiszem, minden hall of famer hiányérzetként éli meg azt, hogy nem nyert bajnokságot, legyen bárhol a statisztikákban. Persze a real player-ket érdekli, hogy tudnak minél sokoldalúbbak lenni (eladhatóbbak?) de akár vesztett fináléról vagy bajnoki címről van szó, nem biztos hogy bárki arra gondolt a végén, hogy miben fejlődött. Igen, Malone és Payton már a zenitjén is túl vesztett a Pistons ellen, rájuk nem mondható, hogy fejlődhettek volna, rutinnal viszont rendelkeztek. (Ja, a Kesztyű ott volt Miamiban is...) Sajnos nem olvastam a Phil Jackson könyvét, de Kobe öntörvényűsége ellenére volt olyan dolog amit megpróbált átadni a fiatalabbaknak, legalábbis ha a Csabi által említett vezér párhuzamra (Durant) gondolunk. Ja, hogy ez statisztikailag nem mérhető, az igaz, de ha elkerül a játékos valahova (bajnokként vagy nem akár) szerintem ebből is profitálhat sokat, még ha a százalékai nem is emelkedtek a pár évet eltöltött arany-lilaságban és a nagy közhely, a számok nem hazudnak ellenére sem...
Hogy érzi magát egy Lakers drukker idén? :) Bízik, és előre nézz a számok ellenére is...szegény embert az ág is húzza alapon Randle eltörte a lábát, és hát a keret igen siralmas, amiben Bryant is ludas amiért elfogadta a nagy lóvét... nem elég, hogy hűséget esküdött a Lakersnek, még a lehetőségeinket is lenyomta rendesen... jajj de utálom, hát miért nem tud morálisan dönteni, csak az átkozott pénz blablabla...na a viccet félretéve, ez az idény rossz lesz, nem vitás. Én már a következőn gondolkodom, ha Randle visszatér, lenne egy top 5 pick lehetőség (valószínű lesz) és egy Free Agent is jöhet(ne) (Drummond talán)... Nagyon fáj a négyes poszt, Boozeren sírni lehet néha. Pont tegnapi kosáredzés után ecsetelte a haverom hogy miért nem mennének az emberek LA-be, és miért választanák Phoenix-et, New Yorkot stb.. Sapka, keret stb. Jövőre talán lesz esélyünk bejutni a 8. helyre nyugaton, tudom mocskos nehéz lesz mert splash meg lob meg pop, de ha Csabi emlékszik (mert ugye biztos akkor is spurs drukker volt igaz? ;), a 99-es csonka szezonban a Knicks 8.ként ment el a döntőig, ahol kikapott a Spurs-től, és az akkor volt a csoda. Igen, az más NBA volt, mára már ezt nehezebb elképzelni, de én kiegyeznék azzal is ha főcsoportelödőntőig eljutna a 2016-os Lakers, talán az méltó lezárása lenne Kobe.nak is még ha nem is döntő. Nem ment le az eszem, tudom nehéz lesz, de pont ez a podcast címe hogy miben hiszel és nem pedig hogy ismered-e a számokat...
A másik: rebuild. Két év múlva itt az ideje, és ha egy játékosnak nem is kecsegtető, hogy a playoffért vért kell izzadni, egy tradicionális alakuló franchise első (alap?) embere lehet, mire vonzóvá válik LA. Kérdés, ki mer akar ezért beáldozni két évet a pályafutásából? Ismeritek a Lakers ottani közönségét, nekik csak a bajnoki döntő az igazi eredmény, de hát nem is olyan objektívek mint ti, és amíg Nick Young Iggy Azaela frigye a téma addig ne várja senki, hogy igazi csapat lesz LA-ben, de én hiszem hogy lesz. Kobe nem tudom meddig lesz higgadt a vereségek ellenére sem, szerintem sokat jógázik tuti...
12 éven belül kétszer nem volt playoff-ban a Lakers, de az igaz drukkeret nem érdekli hogy most két év diéta jön, ha utána erős csapat épülhet. Csak ne olyan fail legyen mint a Howard trade, mert onnan is eredeztethető a jelenlegi állapot, legalábbis részben..
Még két név: Cousins és George. Őket én speciel nagyon szeretném majd egyszer, George-t nem kell ecsetelnem (csak ne Rose effektus legyen!) Cousins meg őserő, és nyerő típusnak érzem.
A másik: mindenről beszéltek, de bulls (csak Gasol miatt most!) mellett a másik kedvenc keleti csapatomról semmit nem hallok, pedig van kakaó abban a wizardsban is higgyétek el!
Amúgy jók vagytok, még a gonoszkodást is el lehet viselni bizonyos fokig! :) Bazska, kapsz egy jó Pink-et, én meg most megyek csajozni! Szevasztok! ps

https://www.youtube.com/watch?v=OCPGqw2xhao

Marcell 2014. 11. 07., 14:04

Miamisként rendkívűl jó látni azt,hogy azért létezik csapat anélkül James után.Én amitől tartok az az,hogy Spo az említett Shannon Borwn-al és Grangerrel nem is fog túl sokat kezdeni,vagy nem is akar.Emlkéezzünk vissza az elmúlt 2-3 évben hány ilyen játékos volt Spo alatt,hogy lehet hogy pluszt tenne a csapathoz,de mégsem. 2-3 éve Eddy Curry,akit én azért 10 percnél tovább megnéztem volna egy-két meccsen. Aztán ott van Greg Oden.Én nem hiszem el azt,vagy mondjon bárki bármit,de Oden összesen nem játszott többet 10 percnél,miért? Fogalmam sincs.És akkor Beasleyről nem is beszélek,akit visszahoztak és a füvezése ellenére is egy 15 perces epizód szereplőnek elnéztem volna,de csak perceket kapott ,PO-ban meg nem is volt rótációban. Úgyhogy én reménykedem abban,hogy Spo ennek a csapatnak a mélységét teljesen kihasználja,mert azért van.

Amit látok és elhiszem az a Portland Trailblazers. Nyugaton abszolút kedvenceim és remélem,hogy meglepetést tudnak okozni . Lillard clutch teljesítménye,Aldridge kiegyensúlyozott ,top3 PF teljesítményével,Matthews egyre jobb játékával,Batum sokoldalúságával simán eltudom képzelni. Ha nekem valaki azt mondja,hogy egy hajléktalan ilyen jól tud játszani és feltámad,hát lehet kiröhögöm. Chris Kaman mégis rámcáfolt. Ha valami hiányzott ebből a csapatból az egy jobb pad. Kaman,Blake,Robinson,Mccalum,Barton,Wright talán elmegy egy közepes padnak,ami fejlődés.

Ide tartozik John Wall is. Kevesebb hypeot kap,mint mondjuk Steph vagy Chris Paul,de érdemes ránézni,ahogy feltesz 20 pontot 10 asszisztot és mellette 5 lepattanót,megtanult kintről dobni és nem látom akadályát annak,hogy akár a legjobb irányító címért is harcba szálljon.

Amit látok,de nem hiszek el:
-Az a Sacramento Qeens,akarom mondani Kings.Rudy Gay hatékonyan hoz sok pontot?Is this real life?
-
A Phoenix 3 Point guardja Thomas,Dragic és Bledose ,ahogyan közülük ketten mindig előhúznak egy 20 pontos teljesítményt,míg a harmadik mondjuk 3-11 FG

Bálint Andris 2014. 11. 07., 08:51

Sziasztok!

A Kobe témához sok újat nem tudok hozzátenni, mindent elmondtatok, vagy le lett írva a hozzászólások között. Egy másik nagyon fontos apróságra hívnám fel a figyelmet:

Láttátok Blake Griffin milyen csecse szakmunkásbajszot növesztett?! Már csak a Budesliga frizura hiányzik a '80-as évek hangalámondásos, NDK-s pornós hangulatához!

Ja, és szerintem a kreativitásotok (akár a témafelvetés, akár a magyarázatok terén) teszi egyedülállóvá ezt a podcastot! Csak így tovább!

Áron 2014. 11. 06., 21:26

Egyébként nem, nem írtam volna alá Kobe helyében. Már keresett ő elég pénzt. Én bajnokságot akartam volna nyerni a helyében.

Áron 2014. 11. 06., 21:24

Igen! Megéri heti 2 podcastet csinálni! Imádom őket!
A Kobessal pedig teljesen egyetértek. Nekem a kedvenc játékosom, de nagyon megharagudtam rá amikor aláírta a szerződést. Ettől még szeretem és teljesen igazatok van, valamilyen szinten meglehet érteni és hát ismerjük eléggé...

dexter11 2014. 11. 06., 20:43

Hagyjuk már ezt a "mindenki aláírta volna Kobe szerződését" dumát. Persze, hogy mindenki aláírta volna. Az a baj hogy Kobe nem lett volna hajlandó ennél kisebbet elfogadni.

Turkoglu 2014. 11. 06., 12:55

Srácok Turkoglu a múltkori LA clippers meccsen 7 pontot dobott hiba nélkül...
Beszéljetek már arról is egy kicsit... :-)

Bazska 2014. 11. 06., 05:56

Okos ember megírta, miért nem hosszabbítottak Leonarddel:
http://grantland.com/the-triangle/nba-contract-extensions-klay-thompson-warriors-jazz-spurs/

@altair: Nem akarok ebből vitát, de nálam Justin >>>>>>>> Jim.

A The Doors nálam sosem breakelt through az other side-ra. Sőt.

De ebben vastagon benne van, hogy nem viselem az önpusztítást.

Pink meg Pink. <3

Gyergel 2014. 11. 06., 01:39

Lakers fan-ként az idei meccseket nézve örül az ember az apróságoknak is, hogy Jordan Hill-nek vannak jó meccsei, hogy Kobe a sérülésből visszatérve szinte ugyanúgy játszik mint a sérülés előtt. Másrészről meg Boozer-en már néha sírok, Lin olykor csak úgy elveszíti a labdát, mintha nem is irányító lenne, a védekezés katasztrófa NBA-ben ritkán látni ilyet, és már amikor egy két meccsen még szoros a harmadik negyedben, tudom nem szabad áltatni magam, mert nem lesz jó a vége.Hosszú szezon lesz...

Klay Thompson-ban és is nagyon hiszek, sőt az egész Warriorsban, eddig jól néznek ki (David Lee nélkül!). Nem tudom az OKC mire lesz így képes, mert ezen a nyugaton egy 1-1.5 hónap Durant és Westbrook nélkül elég nagy lemaradáshoz vezethet a többiekkel szemben akármilyen könnyű is a schedule. Bosh-al kapcsolatban teljesen egyetértek, de az a nagy kérdés hogyha Wade nem lesz teljesen egészséges akkor bírni fogja-e a terhet, mert Wade nélkül ez a Miami szerintem kevés lenne csak egy olyan Hornets féle "bajusz cibáló" lehet.

Nándi 2014. 11. 05., 23:44

Én nem hibáztatom Prestit. Thunder tényleg csak degradálódott bajnoki döntőjük óta, de nem feltétlenül GM hibája ez. Bazska kimondta a kulcsszót Perkins esetében, hogy KI KELL fizetni csak nem számít bele a sapkába. Szerintem ez is felsőbb vezetési utasítás volt. Tehetséges csapatok vagy stagnálnak vagy szétesnek a luxus adóra fukar tulajdonosok miatt. Rossz nézni, hogy összejön egy tehetséges élvezetes gárda és nem lesz belőlük semmi. Mindenki több és több pénzt akarnak, tök mindegy hogy mekkora, meg hogy milyen fizetési sapka lesz az új TVs szerződés miatt. Ennek kapzsiságnak és fukarkodásnak tuti lockout lesz a vége.

Szólj hozzá!