Hajrá, Larry! • SportTV

Hajrá, Larry!

Herczeg Ádám avatar Herczeg Ádám 2018. 10. 26. 13:27    
Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt években már nem szokásom, hogy minden meccs összefoglalója után átnyálazom az egyéni statokat is, hiszen a számok nem mondják el a valós történetet, ellentétben a videóanyaggal. Régebben másképp volt, mert az NFL.com olykor képes volt akár 39 másodperces összefoglalókkal is kiszúrni a szurkolók szemét, márpedig valami alapján tájékozódni kellett, és akkor nem maradt más, mint a boxscore.

Egy csapatnál teszek idén kivételt. Az Arizona Cardinals meccseinek lefújása után rögtön keresem, hogy Larry Fitzgerald milyen napot zárt. Sohasem voltam sem a Cards, sem a klasszis elkapó kiemelkedő rajongója, de ha már rábeszélték egy utolsó idényre, amiben látszólag erőlködés nélkül megelőzheti Terrell Owenst, hogy a liga történetének második legtöbb yardját elkapó játékosa legyen (természetesen Jerry Rice mögött), akkor drukkolok, hogy ez minél gyorsabban megtörténjen.

A lépések ugyanakkor méltatlanul lassan jönnek.

Az előző heti Thursday Night Footballt Arizonából közvetítették, és a szezon előtt jó tipp volt, hogy talán ott megtörténhet az előzés Fitzgerald korábbi termékenységi mutatója alapján. Szomorú, hogy Fitznek azon a meccsen volt a második legjobb yardszáma idén, de továbbra is meccsekre van attól, hogy meglegyen a 15 934.

A TNF csúfos 10-45-ös veresége után Mike McCoy támadókoordintátort ki is rúgták, a helyére előlépő korábbi QB-coach, Byron Leftwich pedig elsők között emelte ki, hogy hatékonyabban kell majd bevonniuk a játékba a veterán elkapójukat.

Larry Fitzgerald idei meccsenkénti yardszámai:
76, 28, 9, 28, 35, 39, 40. És 26 elkapásból egy touchdown eddig.
Ez 255 yard összesen. Rookie idényében 780 volt neki, ami a legkevesebb a 2004 óta íródó pályafutásában.

Szomorú és méltatlan, hogy úgy kell összekapirgálni az elkapásokat az utolsó néhány lépés megtételéhez. A combhajlítóizom-sérüléssel is küszködő, 35 éves veterán jelenléte nem sok hatással van arra, hogy az újonc Josh Rosen minél hamarabb felvegye az NFL ritmusát, pedig joggal várhattuk volna, hogy Fitz olyan lesz neki, mint eleinte Steve Smith volt Newtonnak vagy Reggie Wayne Lucknak. Ha baj van, csak eldobod az irányába a labdát, és majd ő megoldja. Mivel rettentően kevés tehetség van körülöttük és őket is rosszul használták, nem ez történt. Rosen kedvenc játszótársa inkább Christian Kirk, ami a jövőre legalább jó hatással lehet. Talán majd az első koordinátori megbízatását megkapó Leftwich-csel javul valami.

Az Arizona Cardinals október 28-án alsóházi rangadót játszik a San Francisco 49ers ellen. Utána szabadnaposak lesz, november 11-én Kansas Citybe hivatalos, 18-án pedig a Raiders megy hozzá. Tovább nem sorolom, mert remélhetőleg az egyik meccsen ezek közül lesz miért ünnepelni.

#még135