"Vay megéri a befektetést" • SportTV

„Vay megéri a befektetést”

2016. 07. 17. 14:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A Minnesota Wild honlapján hosszabb cikkben foglalkoznak Vay Ádámmal, akiről a franchise-nál elhiszik, első magyarként odaérhet az NHL-be. Egyelőre azonban a farmcsapat Iowa Wild egyik kapushelye lehet a reális célja.

Az „A magyar kapus bekerülhet az NHL-be” címmel a Minnesota Wild honlapja hosszabb anyagot közölt Vay Ádámról, a csapattal kétéves entry-level szerződést kötő kapusról. „A megfigyelőink és a kapusedzőink úgy érezték, megéri a befektetést – fogalmazott Brent Flahr, a Wild helyettes GM-je. – A világ legjobbjai ellen játszott. Még nyers, még néhány területen dolgoznia kell, de elképesztő méretei vannak, nagyon atletikus és remek állapotban van.”
A cikk megemlíti, hogy Vaynak (aki egyébként nem mulasztotta el megjegyezni, hogy Szuper Levente és Vas János, a korábbi NHL-draftokon kiválasztott két magyar játékos folyamatosan biztatta-biztatja, hogy el tudja érni a nagy célját, és ő lehet az első magyar, aki jégre lép a ligában) van már észak-amerikai tapasztalata, hiszen két szezont lehúzott az El Paso Rhinosban, amellyel trófeákat is nyert.
„Biztos, hogy megvan benne a potenciál ahhoz, hogy NHL-kapus legyen – jelentette ki Bob Mason, a Wild kapusedzője. – Huszonkét éves, magas, gyors, sikeréhes és úgy tűnik, átlátja a játékot. Ezek azok a tulajdonságok, amelyekre érdemes figyelni a kiválasztásnál.”
A szerző azt sem titkolja, Vaynak jelenleg a farmcsapat Iowa Wild második számú kapusposztja a reális cél, azért kell megküzdenie Stephen Michalekkel. Az első számú kapus Alex Stalock lesz, míg a Minnesota Wildnál az idény elején Devan Dubnyk és Darcy Kuemper osztozhat a játékperceken.

(Sport TV)