Messit marasztalja az elnök • SportTV

Messit marasztalja az elnök

2016. 06. 29. 13:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Az argentinok továbbra is abban reménykednek, hogy Lionel Messi meggondolja magát, és nem int végleg búcsút a nemzeti csapatnak.

Mint emlékezetes, magyar idő szerint hétfőre virradóra Chile büntetőkkel verte Argentína legjobbjait a Copa America döntőjében. A vereséget követően Lionel Messi, akinek ez már sorozatban a harmadik elveszített fináléja volt (2014: vb, 2015: Copa, 2016: Copa), bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. Az argentinok azonban remélik, hogy a klasszis hamar megváltoztatja döntését. Az ügyben az Argentin Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Segura nyilatkozott: „Nagyon remélem, hogy Messi megváltoztatja a véleményét, hiszen Argentínának szüksége van rá. A csapat a héten már megkezdte a felkészülést a riói Olimpiára. Nem értek egyet Lionel döntésével, hiszen lehet, hogy nem sikerült egyszer sem megnyernie a Copát, de nélküle egyszer sem tudott volna Argentína eljutni a döntőig. Úgy gondolom, hogy kell egy kis idő, hogy elmúljon a szomorúsága, és utána átgondolja majd ezt a hirtelen meghozott döntését.”
Idetartozó hír, hogy a hét elején Buenos Aires polgármestere, Horacio Rodriguez egy életnagyságú bronz-Messi szobrot avatott fel az argentin fővárosban, majd elmondta, hogy úgy gondolja, így tudják a legjobban kifejezni Lionelnek, hogy mit jelent a nép számára a labdarúgó, és együtt kell maradniuk, hiszen csak így nyerhetik meg a 2018-as oroszországi világbajnokságot. „Messinek látnia kell, hogy mennyien fotózkodnak életnagyságú másával, és hogy mennyire szeretik Argentínában” – jelentette ki a polgármester.