Külön ligában a Cavs és a Warriors • SportTV

Külön ligában a Cavs és a Warriors

2017. 05. 11. 16:47    
Olvasási idő: 2 perc

Jót tesz-e az NBA-nek az a fajta dominancia, amit a playoffban a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors mutat? A legutóbbi két kiírás nagydöntősének összesített mérlege 16 győzelem és 0 vereség. A Trash Talk szakértői erre a kérdésre is keresik a választ csütörtök este.

A „gurulós focin” nevelkedett nézők az európai klubfutballban már hozzászokhattak bizonyos dominanciához, hiszen például 2012 és 2015 között a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelona, Bayern München, Real Madrid hármasból összesen egy alkalommal hiányzott a Barca, de az amerikai major sportokban mesterséges szabályozókkal próbálnak vigyázni arra, hogy ne legyen ilyen mértékű dominancia. A mostani NBA-playoffban viszont eddig sohasem látott fölény van kialakulóban: az első két körön az előző két kiírás két döntőse, a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors is 8/0-s győzelem/vereség mutatóval jutott túl. Egy-egy csapat már kezdett így rájátszást, egyszerre kettő viszont még sohasem. És már csak egy-egy párharcra vannak attól, hogy sorozatban harmadszor is ugyanazt a nagydöntőt láthassuk – na, erre sem volt még példa az NBA történetében.
Ráadásul így vagy úgy, de sokak szerint vezetőedző nélkül menetel a két gárda. A Warriorsnál ugyebár Steve Kerr gerincsérvvel bajlódik (Mike Brown, a Cleveland egykori szakvezetője meccsel helyette), a Cavaliersnél meg megoszlanak a vélemények arról, ki is a főnök, Tyronn Lue (papíron ő, ez biztos) vagy LeBron James, napjaink legjobb játékosa. Hogy az előző két edzőváltásban (Brownt az érkezésekor küldték el, David Blattet pedig másfél szezon után) vastagon benne volt, az biztos…
A Trash Talkban Faragó Richard műsorvezető, valamint a 3 vendég, Kovács Sándor, Szuper Levente és Tőrös Balázs ezt alaposan körüljárja, illetve megnézi, más sportágakban előfordulhat-e hasonló. Hogy a UFC-vel kapcsolatban igen lesz a válasz, abban szinte biztosak vagyunk, elég, ha csak Joanna Jedrzejczykre gondolunk, aki történetesen a hétvégi UFC 211 egyik főszereplője lesz.

(Sport TV)

A Sport1-en csütörtökön 18:30-tól élőben látható a Trash Talk című talk-show.