Federer a Sport TV-n lehet világelső • SportTV

Federer a Sport TV-n lehet világelső

2018. 02. 09. 10:28    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV-n lehet világelső Roger Federer, aki szabadkártyát kért és kapott a rotterdami ATP500-as torna szervezőitől. Ha a jövő héten bejut legalább az elődöntőbe, letaszítja az ATP-trónról Rafa Nadalt.

Miután az Australian Openen Marin Cilic legyőzésével Roger Federer megszerezte a huszadik Grand Slam-diadalát, úgy fogalmazott, nem csábítja annyira a világranglista első helye, hogy változtasson az áttekinthető és a pihenésre is hangsúlyt fektető idei menetrendjén. Akkor még nem tudta megmondani, hogy február végén Dubaiban vagy csak márciusban, a saját maga által szervezett gáláján (Match for Africa) láthatjuk ismét a pályán. Csak az tűnt biztosnak, hogy a hegyekben, a családja társaságában szeretné kipihenni az AUS Open okozta érzelmi stresszt.
Ehhez képest, most szabadkártyát kért és kapott a hétfőn kezdődő rotterdami ATP500-as tornára, amelyen legutóbb 2013-ban vett részt. Nekünk persze ez a lehető legnagyobb öröm, hiszen a viadalt a Sport TV közvetíti élőben Magyarországon, ugyanakkor mutatja, mekkora becsvágy dolgozik a svájciban a világelsőséggel kapcsolatban. Közte és a jelenleg éllovas Rafa Nadal között 155 pont a különbség, és ha Federer bejut az elődöntőbe Hollandiában, visszaszerzi a trónt. „Az első hely csalogatása nagyobb, mint az óvatosság érzete. Az, hogy megváltoztatja a tervét, csak azt jelentheti, fizikailag csúcsformában van. Még egyszer nem kapkodja el úgy a pályára lépést, mint legutóbb augusztusban, Montrealban, ahol aztán hátsérülés vetett véget az álmainak. Roger óvja magát a hiba megismétlésétől, és aki őt ismeri, tudja, tanul a hibáiból” – írta kommentárjában a svájci Blick című lap.
Ha Federer bejut a legjobb négy közé a bivalyerős mezőnyben (Dimitrov, Alexander Zverev, Berdych, Goffin és Wawrinka is ott lesz a rajtnál), minden idők legöregebb világelsőjének vallhatja magát, hiszen 36 évesen és 6 hónaposan simán lekörözi majd a 33 évével most még csúcstartó Andre Agassit. Minden idők talán legjobbja legutóbb 2012. október 4-én vezette az ATP-rangsort, amelynek tetején összesen – szintén rekordot jelentő – 302 hetet töltött el. Federer 23 győzelmet és 6 vereséget könyvelhetett el Rotterdamban, kétszer nyerte meg a tornát, további egy-egy alkalommal pedig finalista, illetve elődöntős volt.

(Sport TV)

A Sport TV élőben követi végig a rotterdami ATP-tornát.