Formába hozó meccs kora délután

2017. 12. 05. 09:21    
Olvasási idő: 3 perc

Fotó: keziszovetseg.hu

A női kézilabda-világbajnokságon egynapos pihenő után folytatják a B-csoport együttesei a tornát. Reméljük, ez a folytatás újra kezdést jelent a mieink számára, akik megkezdik – a győzelmek megszerzését. A kora délutáni magyar–argentin után élőben közvetítjük majd a svéd-cseh csoportrangadót, éjjel pedig felvételről a norvég-lengyel összecsapást.

A nap kora délután a Magyarország–Argentína mérkőzéssel kezdődik. A két együttes egyetlen mérkőzést vívott egymással, azt is 13 évvel ezelőtt és az is „csak” felkészülési találkozó volt. Azért írjuk ide az eredményt, mert jólesik: a mieink 48–19-re, azaz egy híján harmincgólos különbséggel nyertek. Ekkora differenciával most nem számolhatunk, de tény, hogy az első két találkozójukon a csehektől 6, a csúcsfavorit norvégoktól 15 gólos vereséget szenvedtek a dél-amerikai lányok-asszonyok. Utóbbi találkozón szerezte közülük a legtöbb gólt, de mind a négy találatát 7 m-esből érte el, s egy büntetőt ráadásul el is rontott. A mi csapatunknak a várható, de ettől még fájdalmas dupla skandináv csapás után össze kell szedniük magukat, mert a felzárkózó győzelem elengedhetetlen feltétele a versenyben maradásnak.

Remélhetőleg a várható 2 ponttal a mieink beszállnak a norvégok mögötti helyekért folyó csatába, amelyben a következő találkozó, a Svédország–Csehország akár döntő jelentőségű is lehet. A csehek a lengyelek elleni győzelemmel lépéselőnybe kerültek, s mivel a svédek korábban kikaptak Lengyelországtól, egy újabb vereség még akkor is veszélybe sodorná őket, ha közben megverték a mieinket. Nehéz megmondani, a mieink számára mi lenne az ideális eredmény ezen a találkozón, talán a matematikailag legkisebb esélyű döntetlen, mert akkor mindkét potenciális konkurens pontot veszítene.

Az esti Norvégia–Lengyelország találkozó természetesen egyesélyes, ám nem mindegy, hogy egyrészt az outsider lengyelek – következő ellenfeleink – mennyi energiát ”tesznek bele” a mérkőzésbe, másrészt az önbizalmuknak mennyit használ vagy árt egy esetleges kisebb vagy nagyobb gólkülönbségű vereség. Ez a mérkőzés a labdarúgó BL-forduló miatt csak éjjel fél kettőtől, felvételről kerül adásba.

23. NŐI KÉZILABDA-VB, B-csoport. Sport1 13:15 Magyarország–Argentína (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Elek Gábor és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Csehország–Svédország (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Tóth Tímea); Sport2 1:30 Lengyelország–Norvégia (felv., kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)