Az edző, a csapat és a csúcs is pokoli

2018. 02. 11. 08:24    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: GETTYIMAGES

Steve Kerrnek mindössze 302 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze edzőként a 250. győzelmét az NBA-ben. A tempója nem csupán liga-, de amerikai major liga csúcs is.

Nem csupán NBA-, de amerikai major sport rekordot is láthatott az oaklandi közönség, midőn a Golden State Warriors 122-105-re kiütötte a San Antonio Spurst. Steve Kerrnek a 302. NBA-meccsén ugyanis a mostani volt a 250. győzelme, a négy nagy amerikai ligában (MLB, NBA, NFL, NHL) még senki sem jutott el ilyen gyorsan ennyi diadalig. Mindkét téren Phil Jackson tartotta az eddigi csúcsot, neki 44-gyel több mérkőzésre volt szüksége ugyanehhez.

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

„Ez csak annyit jelent, hogy pokolian jó csapatot örököltem. Egy csoportnyi hihetetlenül tehetséges játékost” – mondta a találkozó után Kerr. Valahogy hajaznak erre mentorának, a Spurst irányító Gregg Popovichnak a szavai is: „Nem érdekel a rekord. És elárulhatom, őt sem érdekli…”
Draymond Green, a bajnokcsapat játékosa kissé bőbeszédűbb volt: „Ez az egész annyit jelent, hogy kapott néhány jó játékost… Oké, csak vicceltem. Ez tényleg hihetetlen. Steve-nek nem volt korábban edzői tapasztalata, és hogy egy ilyet elért, nagyon sokat mond. Azt gondolom, nem csupán a kosárpályán, de az itteni kultúrában is a folyamatosságot képviseli, ez jelenti a különbséget, és emiatt tudunk olyan sikeresek lenni, amilyenek vagyunk.”
Kerr a negyedik Warriors-edző, aki eljut 250 győzelemig, előtte Al Attlesnek, Don Nelsonnak és Eddie Gottliebnek jött össze ugyanez. Annyit még érdemes megjegyezni, hogy Kerr sérülése miatt a 2015-16-os idényben a fenti 250 győzelemből 39-et akkori segédedzője, a ma már a Los Angeles Lakerst irányító Luke Walton „húzott be”. Szigorúan statisztikailag viszont ezeket a győzelmeket is Kerrhez kell elkönyvelni.

(Sport TV)