Színfrancia elődöntő Törökországban

2018. 06. 29. 08:13    
Olvasási idő: 3 perc

Fotó: GETTYIMAGES

Érdekesen alakult a két elődöntő mezőnye a Wimbledon előtti hét két füves pályás ATP 250-es tornáján. Míg Eastbourne-ben hullottak a kiemeltek, s az első négybe csupán a 4.-nek sikerült bekerülnie, addig Antalyában az első három kiemelt és egy nem rangsorolt versenyző készül a fináléba jutást eldöntő mérkőzésekre.

EASTBOURNE-ben az elsőnek rangsorolt Diego Schwartzmant a szlovák Lukas Lacko búcsúztatta, a második kiemelt Kyle Edmund az első körben megverte Andy Murrayt, de utána kikapott a kazah Mihail Kukkuskintól. A 3. kiemelt Denis Shapovalov a második kanyarban kiesett a német Mischa Zverev kezétől, csak a 4.-nek rangsorolt olasz Mario Cecchinato érte el a legjobb négyet. Itt a párosítás: Lacko (a világranglistán 84.)–Cecchinato (vlr.: 31.) és Zverev (vlr.: 67-)–Kukuskin (vlr.: 90.). A szlovák és az olasz fiú korábban nem játszott egymással, a német háromszor mérkőzött meg a kazahhal, összesítésben 2–1-re vezet, egyetlen füves pályás meccsüket – tavaly Wimbledonban a 64 között – is Zverev nyerte meg, öt játszmában. Korábban 2013-ban kisebb tornákon is játszottak salakos pályán öt éve, a németországi Fürthben a kazah, az amerikai Aptosban a német győzött, egyaránt három szettben.

ANTALYÁBAN viszont érvényesült a papírforma. Az első elődöntőt a cseh Jirí Vesely (vlr.: 102.) vívja a 3. kiemelt bosnyák Damir Dzumhurral (vlr.: 30.). A profi körversenyen eddig csak tavalyelőtt Szófiában találkoztak, akkor három játszmában Dzumhur bizonyult jobbnak. Hat és öt éve viszont két szlovákiai challengerversenyen is megküzdöttek egymással, Kassán és Pozsonyban is ugyancsak a bosnyák nyert, egyformán döntő szettes mérkőzésen.
A másik elődöntőt két francia kiemelt, az 1. Adrian Mannarino (vlr.: 24.) játssza a 4. Gael Monfilsszal (vlr.: 41. – képünkön). Korábban kétszer játszottak, mindkétszer Wimbledonban. 2015-ben a 64 között Monfils sima három szettben nyert, tavaly egy kanyarral később, a nyolcaddöntőbe jutásért csaptak össze, azt roppant fordulatos, ötjátszmás küzdelemben a két évvel fiatalabb Mannarino zárta sikerrel-

(Sport TV)

ATP 250-ES TENISZTORNÁK, elődöntő. Nature Valley International, Eastbourne. Sport1 15:30 (kommentátor: Farkas Norbert, szakkommentátor: Machán Róbert); Turkish Airline Open, Antalya. Sport2 13:00 (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)