Három kiemelt Hallében • SportTV

Három kiemelt Hallében

2018. 06. 20. 09:01    
Olvasási idő: 2 perc

A hallei és a londoni 500-as tornán egyaránt a 2. forduló, azaz a nyolcaddöntő mérkőzéseit játsszák szerdán. Mindkét helyszínen kiváló játékosok lépnek fűre, itt Nisikori, Bautista Agut és Thiem, amott Wawrinka, Djokovics és Cilic – majd meglátjuk, mikor melyiküket tudjuk mutatni.

HALLÉBEN Robin Haase (a világranglistán 45.) kezdi a „táncot” a 4. kiemelt spanyol Roberto Bautista Agut (vlr.: 16.) ellen. A két játékos eddigi két meccsén megosztozott a győzelmeken: öt éve Casablancában salakon Haase nyert, idén Aucklandben kemény pályán Bautista. Utóbbinál nehéz szorosabb csatát elképzelni, mindhárom játszma rövidítésben dőlt el, a harmadikat Agut nyerte meg, aki meg sem állt a tornagyőzelemig. A második meccs a számos sérülése után visszatérni igyekvő Nisikori Kej (7. kiemelt, vlr.: 27.) és az orosz Karen Hacsanov (vlr.: 35.) csatája. Ők is két mérkőzést váltottak eddig, tavalyelőtt az US Openen négy szettben a japán nyert, tavaly ugyanitt, Hallében csak öt játékig jutottak, az első szettben 3:2-nél a japán sérülés miatt feladta a folytatást.
A harmadik találkozó két kevésbé fajsúlyos játékosé. Denis Kudlára (vlr.: 109.) leginkább azért emlékszünk, mert a stuttgarti első fordulóban őt verte meg Fucsovics Marci. Ellenfele, Sztefanosz Cicipasz (vlr.: 35.) a görög tenisz nagy reménysége. A még csak augusztusban a 20. életévét betöltő ifjú athéni még csak két éve profi, de már 1,12 millió dollárt ütögetett össze. (Talán ennél is fontosabb, hogy már ATP-döntője is van, Barcelonában az idén Nadaltól kapott ki az 500-as viadal fináléjában.)
A centerpálya negyedik találkozóján a 2. kiemelt Dominic Thiem (vlr.: 7.) és Szugita Juicsi (vlr.: 52.) lép fűre. Eddig egyetlenegyszer mérkőztek meg, idén a barcelonai negyeddöntőben az osztrák a két szettben összesen három játékot engedélyezett a japánnak.

LONDONBÓL az első mérkőzést mindenképpen adni tudjuk, azon a húszéves amerikai tehetség, Frances Tiafoe (vlr.: 62.) egy másik tengerentúlival, az argentin Leonardo Mayerrel (vlr.: 38.) küzd meg. Most játszanak egymással először. Az ezután következő két mérkőzésből majd kiderül, melyiket tudjuk közvetíteni, mindenesetre az egyiken a szabad kártyával induló Stan Wawrinka (most csak 261. a világrangsorban) játszik az amerikai Sam Querrey (vlr.: 13.) ellen. A nagy különbség megtévesztő: korábban hatszor játszottak egymással, ebből ötöt a svájci nyert meg. Azután küzd meg az 1. kiemelt Marin Cilic (vlr.: 6.) a luxemburgi Gilles Müllerrel (vlr.: 46.). A horvát eddig háromból háromszor jobbnak bizonyult kettejük csatájában. Hogy az utóbbi kettő mérkőzésből melyik kerül a Sport2 képernyőjére, az dönti el, melyik hoz jobb mérkőzést, illetve hogy az egyik „át tud-e kerülni” korábban a Sport1-re…

(Sport TV)

ATP 500-AS TENISZTORNÁK. Sport1 12:00 Gerry Weber Open, Halle, 2. forduló (kommentátor: Kaplár F. József); Sport2 13:00 és 19:30 Fever-Tree Championship, London, 2. forduló (kommentátor: Ágai Kis András és Matuz Krisztián)