Elvárható a biztos győzelem • SportTV

Elvárható a biztos győzelem

2018. 05. 30. 08:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha megnyeri hátralévő két Eb-selejtezőjét – a Koszovó elleni idegenbelit és a Fehéroroszország elleni hazait –, csoportelsőként jut el női válogatottunk az év végi franciaországi Európa-bajnokságra.

Az eddig megrendezett 12 női kézilabda Európa-bajnokságok mindegyikén jelen volt a magyar válogatott és 60 perc választ el bennünket attól, hogy 13-adszor is így legyen. Kim Rasmussen edző együttese a hazai egygólos vereség után kétgólos bravúrgyőzelmet aratott Hollandiában a vb- és Eb-ezüstérmes házigazdája ellen, s ezzel kezébe vette a csoportelsőség sorsát a 7. számú selejtező csoportba. Ha hátralévő két mérkőzésén két pontot szerez, már matematikailag is biztos résztvevő, ha mindkét meccsét megnyeri, csoportelsőként kvalifikálja magát a kontinensbajnokság 16 csapatos mezőnyébe.
A koszovói nemzeti együttest az első, hazai találkozón nem levesebb mint 25 gólos különbséggel (37–12) győzték le a mieink szeptemberben Bódi és az azóta a nemzeti csapattól visszavonult Görbicz 6-6 gólt szerzett, Szöllősi-Zácsik 4, Háfra és Lukács 3-3 alkalommal talált be és még további 9 játékosunk jegyzett 2, illetve egy gólt. Ennek fényében – akárhogyan is áll ki csapatunk – nem túlzó várakozás a sokgólos győzelem Pristinában.
A sok sérülés ellenére ez nem lehet kétséges, úgyhogy aki szeretne könnyed, akár örömkézilabdát nézni, az válassza szerda kora este a Sport 1-et, aligha fog csalatkozni reményeiben…

(Sport TV)

Sport1 17:30 női kézilabda Eb-selejtező, 7. csoport, Koszovó–Magyarország (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)