A Bayern csak a legvégén jön…

2018. 04. 12. 15:58    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: GETTYIMAGES

A négy negyeddöntő visszavágóján olyasmik történtek, amelyek még egy Bayern-rajongó szerkesztőt is önmérsékletre késztettek…

A privatizálás vádját is vállalva ideírjuk: adásunk szerkesztője (inkognitóját feloldja a vége-stáblista) bevallottan a bajorok elkötelezett híve. Ennek ellenére a műsor négy, reklámokkal elválasztott részéből hármat (szegmensnek mondják a tv-s tolvajnyelv szerint) a “másik” három meccs és annak csúcsmozzanatai viszik el.

Az első rész fő motívuma Pep Guardiola jogos-jogtalan balhéja és kiállítása, a kérdés pedig, hogy enélkül lett volna-e még esélye a Citynak a feltámadásra a Pool ellen.

Utána jön a “római csoda”, amelyen a “hivatalosan” 2%-os esélyű AS Roma felülkerekedett a “98%-os” Barcelonán – a katalán sztárcsapat az idényben először kapott ki akkora különbséggel, amely a kiesését eredményezte.

Harmadiként a Real szuper szerencsés továbbjutása kerül a górcső alá, kiváltképp a 93. percben megítélt és a 97. percben értékesített 11-es, melynek mellékkörülményeként a kapuslegenda Gianluigi Buffon a kiállítás sorsára jutott.

A negyedik rész a “kötelezőké”: lesz gólszépségverseny, amelyen persze a képzeletbeli első díj aligha lehet kérdéses (a “verseny” a teljes negyeddöntőkre vonatkozik), no meg a szokásos próbasorsolás, melynek kapcsán bátran megígérhetjük: úgysem lesz azonos az igazival, ebben tartjuk magunkat “hagyományainkhoz”. (De legalább a Bayern neve ekkor bizonyosan előkerül – amikor Petur András műsorvezető a céduláról felolvassa.) A szakértőstábunk a szokásos: Bognár György, Kemenes Szabolcs és Várhidi Péter segít megérteni – sőt, esetenként akár meg is vitatja – a forduló három csúcsmeccsének történéseit.

(Sport TV)

Sport1 18:30 Út Kijevbe Bajnokok Ligája-magazin