Jayson Tatum megelőzte Kobe-t • SportTV

Jayson Tatum megelőzte Kobe-t

2018. 05. 04. 15:30    
Olvasási idő: 2 perc

A Boston Celtics újonca, Jayson Tatum megdöntött egy Kobe Bryant-csúcsot. Minden idők legfiatalabb játékosa, aki 4 egymást követő rájátszás-meccsen dobott legalább 20 pontot. Közben remegve nem írunk a Raptors-Cavaliers meccsről, mert az javasoljuk, ne olvassatok róla, hanem nézzétek meg (Sport1, 23:15).

Írtunk már arról, mennyire rendben van a Boston Celtics ebben a rájátszásban minden hányattatása ellenére. Ezt a képet mutatják továbbra is a kelták, 108-103-ra győztek ugyanis a keleti konferenciaelődöntő második meccsén a Philadelphia 76ers ellen. Pedig volt már közte 22 is a Sixers javára a második negyedben. Ez a grafikon mutatja, hogy elrontotta az első félidőt a Celtics, és milyen ügyesen visszajött a meccsbe:

Ez pedig az összefoglaló.

A sikerben ezúttal is bőségesen kivette a részét a remeklő Terry Rozier (20 pont, 9 gólpassz, 7 lepattanó) és Jayson Tatum is (21 pont). Mi most Tatum teljesítménye előtt emelünk kalapot, mert minden idők legfiatalabb játékosa lett 20 évesen és 61 naposan, aki egymást követő 4 playoff-meccsen dobott legalább 20 pontot. A sorozata április 26-án kezdődött a Milwaukee Bucks elleni hatodik meccsen, majd a hetediken folytatódott, és a Philadelphia elleni mindkét meccsen elérte ezt a határt.

És most a második meccsen belefért egy ilyen pazar alley-oop is, amihez a gólpasszt épp az előbb említett Terry Rozier adta neki:

Hogy elhelyezzük, mekkora dolog ez, elmondjuk, hogy az eddigi csúcstartó Kobe Bryant volt, aki harmadik szezonjában (már All-Starként és All-NBA csapattagként!) 20 évesen és 272 naposan mutatta be ezt a bravúrt egyszer a Houston Rockets és háromszor a San Antonio Spurs ellen.

Simmons viszont besült:

Ezzel szemben az Év Újonca díj legfőbb esélyes, Ben Simmons betlizett ezen a meccsen, és mindösszesen 1 pontra volt képes, és ötször is eladta a labdát, a +/- mutatója pedig magasan a legalacsonyabb volt (-23). A Boston nagyon keményen védekezett rajta, de ő úgy véli, saját magát kell okolnia, mert túlgondolkodta a játékot. Azt is nyilatkozta, hogy előfordulnak rossz meccsek az életben, de tovább kell lépni.

A Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers meccsről nem írunk, pedig lenne mit….Mindenképp nézze meg, aki teheti: 18 órától a Sport2-n, 23:15-től a Sport1-en adjuk majd!

Playoff, második kör:

Kelet:


Boston Celtics – Philadelphia 76ers 108-103 (2-0), 3. meccs szombaton

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers, Nézze meg mindenki a 2. meccset (S2, 18:00; S1, 23:15), 3. meccs szombaton

Nyugat:

Houston Rockets – Utah Jazz (1-1), 3. meccs pénteken

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans (2-0), 3. meccs pénteken

A párharcok az egyik fél 4. győzelméig tartanak.