Dembele: vissza a betegágyba

2018. 01. 15. 16:50    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: GETTYIMAGES

Újfent megsérült Ousmane Dembele, a Barcelona támadója: a fiatal francia most éppen combizomszakadással dőlt ki hetekre.

Egyelőre nem tiszta öröm, boldogság a Barcelona, Ousmane Dembele házasság. A nyáron 105 millió euróért (és további bónuszok okozhatnak még 42 millió eurós kiadást) a katalánokhoz igazoló támadó három meccs után még szeptemberben megsérült, januárban térhetett vissza, most pedig ismét kidőlt.
A csütörtöki, Celta Vigo elleni 5–0-s mérkőzésen is már odakapott a műtött bal lábához, de akkor még kihúzta a végéig, vasárnap, a Real Sociedad ellen aztán csereként újra beszállt, de a bal combjában izomszakadást szenvedett, így újabb három-négy hetes pihenőre kényszerül. Dembele eddig 192 percet játszott tétmérkőzésen a katalánoknál, még egyetlen meccset sem tudott végig a pályán tölteni.
A támadó sérülékenysége az őt eladó Dortmund számára is gondot jelent, hiszen további 10 millió eurót kap, ha Dembele 50 tétmeccsen pályára lép a Barcelonában. Néhány cikk azt sem mulasztja el megemlíteni, hogy Dembele eddig igazi pénzügyi katasztrófa a Barcának, amelynek – hangsúlyozottan eddig, hiszen az arányok majd változnak – a futballista minden egyes játékperce 546 875 eurójába került.

(Sport TV)