Mi változott egy esztendő alatt?

2018. 05. 01. 07:43    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: GETTYIMAGES

Tavaly a müncheni 1–2 után a Bayern a Santiago Bernabéuban igencsak megszorongatta a Real Madridot, hosszabbításra is kényszerítette, ám végül alulmaradt. A kedd kérdése: a 2018-as Bayern képes lehet-e ugyanerre a 2018-as Real ellen.

Igazából nehéz viszonyítási pontokat találni. Az örökmérleg múlt héten a Bayern javára billent el. A több BEK-/BL-elődöntőt ugyanakkor a német rekordbajnok nyerte. A múlt héten a németek megfogták Cristiano Ronaldót, aki az idényben először nem lőtt gólt a sorozatban. Ugyanakkor betalált Marcelo (már harmadszor a playoffban) és Marco Asensio (először a sorozatban) is. A hétvégén a Real a B csapatával játszott a bajnokságban és nyert 2–1-re. A hétvégén a Bayern szintén a B csapatával állt fel és nyert 4–1-re leendő edzője, Niko Kovac Frankfurtja – amely ellen a kupadöntőt is játssza majd – ellen. A bajorok a legutóbbi 21 hazai kupameccsükből csak hármat veszítettek elé Münchenben – mindhármat a Real ellen. A királyiak 1999 óta közel két évtized alatt csak 10-szer kaptak ki a BL-ben a Bernabéuban, ebből 2-2-szer a Roma, a Juve és a Bayern ellen, ha csak a normál 90 percet vesszük, a Bayernnek már 3 sikere van Madridban, ennyi senki másnak sincs. Heynckes már ült a Real kispadján (30 éve), Zidane még nem a Bayernén (de még ülhet..). A németek veterán edzője legyőzte már a Realt, a spanyolok fiatal edzője már háromszor is legyőzte a Bayernt.
Hogy mindezekből mi következik? Logikusan csak egyvalami: ezt a meccset mindenképpen meg kell nézni! (Lehetőleg a Sport1-en…)

(Sport TV)

Sport1 20:00 Real Madrid CF–FC Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Bognár György, Hajdu Attila, Moncz Attila és Puhl Sándor)