Csak jövőre lehet Cormier-Lesnar • SportTV

Csak jövőre lehet Cormier-Lesnar

2018. 07. 10. 09:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Brock Lesnar leghamarabb 2019 elején indulhat harcba a nehézsúlyú címért a UFC-ben, addigra teljesíti az USADA doppingellenes előírásait.

Elég hosszú felvezetése lesz/lehet a Daniel Cormier–Brock Lesnar nehézsúlyú címmérkőzésnek a UFC-ben. Azok után, hogy Cormier szombaton az első menetben végzett Stipe Miociccsal, kihívta, illetve felhívta az oktagonba Brock Lesnart, a súlycsoport egykori királyát, aki jelenleg inkább pankrátorként működik. Szép kis lökdösődés és szópárbaj kerekedett, Lesnar elszidott pár UFC-sztárt is – ha esetleg valakinek olyan érzése volt, hogy ennek egy része megrendezett volt, aligha van egyedül…
A meccs tető alá hozásának egyetlen akadálya, hogy Lesnar a legutóbbi, 2016-os UFC-mérkőzését követően fennakadt a doppingellenőrzésen, a Mark Hunt elleni sikerét annullálták is. Azt nem lehetett tudni, hogy mikor térhet vissza az oktagonba, de most az amerikai doppingellenes-ügynökség, az USADA egy illetékes tisztázott mindent. Lesnar július 3-ától tagja ismét a csoportnak, azóta vonatkoznak rá a UFC-ben is kötelező doppingszabályok. Ez azt jelenti, hogy hat hónap múlva, 2019 januárjától küzdhet ismét. Így az idén télen a UFC 232-n biztosan nem lesz még Cormier–Lesnar, de a jövő év első harmadában elég nagy ennek a valószínűsége.

(Sport TV)