I. LeBron, a pofátlan király

2018. 06. 07. 14:15    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: GETTYIMAGES

Ha valaki valami nagyon látványosat szeretne csinálni a kosárpályán, van-e annál jobb időpont és helyszín, mint az NBA-döntő harmadik meccse? Szerintünk nincs, és szerencsére LeBron James szerint sincs. Ja, és újabb Michel Jordan-rekordot döntött meg a Király.

A Cleveland Cavaliers szupersztárja, LeBron James nagyon komoly produkcióval rukkolt ki az NBA-döntő harmadik meccsén, tripla-duplát ért el (NBA-döntőben ez volt a 10. tripla-duplája). 33 pont mellett 11 gólpassz, 10 lepattanó, illetve 2-2 labdaszerzés és blokk szerepel a statisztikai lapon. Megdöntötte Michael Jordan csúcsát azzal, hogy karrierje során 110. alkalommal érte el a rájátszásban a 30 pontot. A teljesség kedvéért leírjuk, hogy Jamesnek ehhez 238 playoffmeccsre volt szüksége, míg MJ 179 alatt hozta ezt össze.
És ha már a meccsek száma szóba került, Kareem Abdul-Jabbart a rájátszásbeli meccsek számában előzte meg James, így már ő az egyedüli negyedik ebben a kategóriában Derek Fisher, Tim Duncan és Robert Horry mögött. A dobogóra ebben a szezonban már biztosan nem lép fel.
A döntő harmadik meccséről egy jelenetet muszáj kiemelnünk. Az első negyedben olyan pimasz, látványos, menő, demoralizáló és kreatív zsákolást mutatott be, amilyet emlékeink szerint NBA-döntőben még nem láttunk. Felesleges leírni mi történt, ezt látni kell!

Úgy bizony, feladta magának a palánkra, és bezúzta a pattanót. Nem ez az első ilyen húzás, biztos sokan emlékeznek az elsőre, amikor ennek a trükknek a legnagyobb mestere, Tracy McGrady az All-Staron forgatta így meg Dirk Nowitzkit, de James is csinált már ilyet, sőt, a mostani trükköt elszenvedő JaVale McGee is:

A spoilert elkerültük most is, de azt megírjuk, nem csak James őrült meg a döntő második meccsén, más is tudott emberfelettit. Azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy szoros csatát vívtak a felek. Aki hiszi, azért, aki nem hiszi, azért nézze meg 16 órától a Sport1-en a meccset.

(Sport TV)