Lesz-e két válogatott csoportelső? • SportTV

Lesz-e két válogatott csoportelső?

2017. 12. 28. 09:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Mindkét a tornán induló válogatott, Svájc nemzeti együttese és a kanadai alkalmi válogatott a csoportgyőzelemért lép a jégre csütörtökön a 91. Spengler-kupa nemzetközi jégkorongtornán.

A Torriani-csoportban a 39 esztendő után a tornára visszatérő svájci válogatott a nyitó mérkőzésen 6–1-re verte meg a Dinamo Rigát, amely viszont a második körben hosszabbításban jobbnak bizonyult (4–3) a finn HPK-nál. Így aztán csütörtökön a helvét válogatottnak már egy normál játékidős döntetlen is elég a csoportelsőséghez. Ha a svájciak nyernének, a csoport harmadik együttese, a Dinamo Riga lépne elő másodiknak. Ha viszont a Hämeenlinna nyerne, finn-svájci-lett sorrenddel zárulna a csoport, azaz a HPK várhatná egy pihenőnap után ellenfelét az elődöntőben.

Az esti találkozó szabályos ki-ki mérkőzés, hiszen a 15-szörös tornagyőztes Team Canada és a rendező HC Davos is korábban legyőzte a cseh Mountfield HK csapatát. Így az már bizonyos, hogy a Hradec Králové-i együttes végez a Cattini-csoport harmadik helyén, az esti összecsapás győztese pedig – akár normál játékidőben, akár hosszabbításban nyer – csoportelső.

Pénteken a csoportok 2. és 3. helyezettjei keresztbe játszanak, s a két győztes vívja szombaton a torna elődöntőjének mérkőzéseit a csoportelsőkkel.

Spengler-kupa nemzetközi jégkorongtorna. Sport1 15:00 Svájc–HPK, Sport1 20:15 Team Canada–HC Davos (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Balogh Tibor)