Mörk és Sego a legek élén

2017. 11. 13. 08:01    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: EUROPRESS/AFP

Marin Segóé a forduló legszebb védése, Bíró Blanka a hölgyeknél ugyanebben a kategóriában második, akárcsak a férfi gólszépségversenyben Dragan Gajics, míg Nora Mörk a forduló játékosa lehet. Magyar szempontból így festenek a hétvégi kézilabda Bajnokok Ligája-forduló legjei.

Az egy héttel ezelőtti visszafogottság után a magyar csapatok játékosai most szinte minden kategóriában alaposan kitettek magukért az EHF TV hagyományos fordulózáró összefoglalójában. A férfi BL-forduló válogatottját és a női gólszépségversenyt leszámítva minden részben szerepel a négy csapatból valaki.
A férfiaknál a legnagyobb kapusbravúrok között Marin Sego (MOL-Pick Szeged) vitte el a pálmát, aki gyors egymásutánban hárította a nantes-i Balaguer és Tournat lövését is. A legszebb gólok között (ahova csak kínai figurából születetteket pakoltak most be a szerkesztők) a Telekom Veszprém szélső tandemje, Cristian Ugalde és Dragan Gajics hozott össze egy második helyet, előbbi passzából utóbbi volt a befejező.
A hölgyeknél a Dániában 13 gólt lövő Nora Mörk (Győri Audi ETO KC) ott van a 3 sztár között, akik közül kikerül a forduló legjobbja, a titulusért az FTC-Rail Cargo Hungariát megszóró Peneziccsel és a Metzben bravúrokat bemutató Rajcsics kapussal kell megküzdenie. A kapusok között Bíró Blanka (Ferencváros) szerzett egy második helyet, miután majdnem lehetetlen küldetést végrehajtva hárította Cvijics beállóból eleresztett lövését. És ha figyelembe vesszük, hogy a ferencvárosi Márton Gréta lett a forduló újonca, akkor azért eléggé szép az összkép.

(Sport TV)

A Sport1-en 18:30-kor kezdődő Harmadik Félidőben részletesen is foglalkozunk a kézilabda Bajnokok Ligája eseményeivel.