A nagyok kiegyenesítik a táblázatot

2018. 05. 09. 06:14    
Olvasási idő: 3 perc

Fotó: GETTYIMAGES

A Copa del Rey döntője miatt két mérkőzés elmaradt a LaLiga 34. fordulójából. Az 5–0-s finálé győztese, a Barcelona a Villarreal ellen, a vesztes Sevilla pedig a Real Madrid ellen pótolja be az elmaradt találkozóját szerda este, mimndketten hazai pályán lépnk fel.

BARCELONA–VILLARREAL

Ilyen tájt, már eldőlt bajnokság esetén a bajnokcsapat rendszeresen szerepelteti korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosait is. Most sincs másként: a Barca keretében ott szerepel Yerry Mina, Lucas Digne és André Gomes neve is. A megsérült Umtitire és a Clásicón kiállított Sergi Robertóra ugyanakkor nem számíthat Valverde mester, aki Aleix Vidalt és Denis Suárezt nem nevezte a meccre készülők közé. A bajnok célja most már a veretlenül végig vitt idény lehet csupán. A Villarreal ebből a szempontból veszélyes ellenfél. December 23-án a Valenciát a Mestallában, január 13-án a Real Madridot a Bernabéuban győzte le 1–0-ra, az Atletivel meg 1–1-et játszott a Metropolitanóban, azaz a dobogósok ellen idegenben még nem szenvedett vereséget idegemben.
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 35 mérkőzés–19 Barcelona-győzelem–8 döntetlen, 8 Villarreal-győzelem/68–45-ös gólkülönbség; Barcelonában: 17–10–4–3/40–20; a 2016–17. idényben: Villarrealban 1–1, Barcelonában 4–1, ebben a bajnokságban Villarrealban 2–0.)

SEVILLA–REAL MADRID

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

Mindkét csapat számára van (némi) tétje a találkozónak, amely azért a Sevilla számra fontosabb. Az andalúziai gárda szeretne befutni a 7., még Európa-ligát érő helyre, de ehhez legalább 7 pontra van szüksége, azaz a Real ellen is szereznie kellene legalább egyet. A BL-döntős viszont ha nyer, pontszámban behozza a nemrég még 7-8 ponzttal őt megelőző Atletit, amelyet csak pontelőnnyel előzhet meg a bajnokság végén, mert az egymás elleni eredmény a matracosoknak kedvez. (A Bernabéuban 1–1-et, a Metropolitanóban 1–1-t játszottak. Néhány Zidane mondat a sevillai meccset megelőző sajtótájékoztatóról: „Hihetetlen, hogy Ronaldo 48 órával a Clásico utén már a lábán áll gyalogol, de nem tudom, bevethető lesz-e a Villarreal ellen. (Azt a meccset a záró fordulóbna, jövő szombaton vagy vasárnap játssza a Real.) „25 játékosom van, némelyiknek pihennie kell, de a sérüléstől való félelemből senkit sem hagyok ki a csapatból.” „Biztos vagyok benne, hogy a Sevilla nagy erőbedobással jétszik ellenünk, új edzője jelentős nyomást gyakorol a csapatra. Láttam őket a Real Sociedad ellen, maximálisra pörgette fel őket. Jó meccsre számítok.”
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 147 mérkőzés–43 Sevilla-győzelem–26 döntetlen, 78 Real Madrid-győzelem/203–320-as gólkülönbség; Sevillában: 73–35–15–23/124–111; a 2016–17. idényben: Sevillában 2–1, Madridban 1–4, ebben a bajnokságban Madridban 0–5.)

(Sport TV)

LALIGA, 34. forduló, elmaradt mérkőzések. Sport1 19:45 FC Barcelona–Real Madrid (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter); Sport2 21:30 Sevilla–Real Madrid (kommentátor: Farkas Norbert)