Neymarnak nincs kivásárlási ára

2018. 04. 21. 15:29    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: GETTYIMAGES

A PSG-vel kötött szerződésében nincs kivásárlási ár, így Neymar csak akkor igazolhat bárhova, ha a kérő dűlőre jut a párizsi egylettel.

Még a vártnál is nehezebb lesz a nyáron elhagynia a PSG-t Neymarnak, már ha tényleg ez a szándéka. A Barcelonától való távozását megkönnyítette, hogy a párizsiak letették a szerződésben foglalt 222 millió eurós kivásárlási árát. Most erre a vele többször, több fórumon hírbe hozott Real Madridnak nem lesz esélye. „A ligánál bejegyzett hivatalos szerződésében nem szerepel kivásárlási ár, már csak azért sem, mert az ilyen jellegű klauzulák illegálisak a francia labdarúgásban” – jelentette ki Didier Quillot, a francia profi liga ügyvezető igazgatója.
Ez pedig egyet jelent azzal, hogy Neymar csak akkor hagyhatja el az egyik főváros kedvéért a másikat, ha a két klub megegyezik egymással.
Ugyanakkor vannak kétségeink afelől, hogy már most Madridba akarna menni. Barcelonából azért jött el, mert nem akart Lionel Messi árnyékában maradni. Ha a nyáron a Real Madridba szerződne, tuti, hogy Cristiano Ronaldo mögött csak másodhegedűs lenne, hiszen a portugál aranylabdás ebben a szezonban is bizonyítja, mekkora játékerőt képvisel. Ráadásul CR7 miatt még az sem jöhetne össze neki Madridban, hogy ő legyen a világ legjobban kereső futballistája.

(Sport TV)