Minek most a Barcának Coutinho?

2018. 01. 04. 17:03    
Olvasási idő: 3 perc

Fotó: GETTYIMAGES

Van Dijk, Coutinho, a Bayern München edzőkeresője, valamint a Manchester United és a Real Madrid átigazolási törekvései is helyet kapnak az Út Kijevbe című BL-magazinműsorunkban a Sport1-en.

Az Út Kijevbe című magazin alkotói számára is véget ért a téli szünet, és mi mással is kezdődhetne az első 2018-as műsor, mint az újranyitó átigazolási piaccal?! Az első sláger máris megvan, Virgil van Dijk a Southamptonból a Liverpoolba igazolt, 78,8 millió eurós vételárával pedig egycsapásra a világ legdrágább védője lett, sőt, minden idők legdrágább futballistái listáján is bekerült a Top10-be. Nyilván, eszementek ezek az árak, ettől még nem mehet el mellette szó nélkül Petur András műsorvezető és a Bognár György, Hegyi Iván, Várhidi Péter szakértői hármas.
A Pool kapcsán szintén érdekes lehet Philippe Coutinho szerepe is, aki egyes hírek szerint már lejátszotta az utolsó meccsét a csapatban, de ha nem, akkor a pénteken sorra kerülő Liverpool–Everton FA-kupa-találkozó lehet a búcsúfellépése, aztán irány Barcelona. Itt nem is annyira az átigazolás ténye lenne érdekes, hanem az, hogy a Barca miért vesz már meg a télen egy olyan futballistát, aki a Bajnokok Ligájában majd csak az ősztől segítheti?
A „vörösöktől” indul ki egy másik kérdés is, hogy tudniillik, mi lesz Jürgen Klopp sorsa. Őt is, mint oly sokakat, kapcsolatba hoztak a Bayern Münchennel. A bajorokat legalább öt trénerrel összeboronálták az elmúlt időszakban, közülük azonban csak egy ülhet le az idény végén most már aztán tényleg (?) nyugdíjba vonuló Jupp Heynckes helyére. És akkor mondd, te kit választanál: Kloppot, Nagelsmannt, Hasenhüttlt, Tuchelt, Allegrit, Luis Enriquét vagy egy ma még sötétben bujkáló ellenforradalmárt?
Persze, Manchestert sem hagyjuk magára, a két angol óriás kapcsán előkerül, hogy érdemes-e végigfutballozni a telet, aztán kipurcanni a BL-re? Pep Guardiola mindenesetre már panaszkodik (az alapot Gabriel Jesus és Kevin De Bruyne sérülése szolgáltatja), José Mourinho meg variál (ahogyan vele is a klubnál a szerződéshosszabbítása miatt) és mindenáron igazolni akar. Csak éppen pénzt nem akarnak adni neki, pedig Dybalát és/vagy Griezmannt is vinné. De hova és minek? Nos, ezt is megbeszélik műsorunk vendégei – miképp a Real Madrid hasonló igazolási terveit is.
És hogy adjunk egy kicsit a régebbi futball kedvelőinek: Régi döntők új technológiával rovatunkban a Bognár, Várhidi kettős irányításával felidézzük az 1999-es Manchester United–Bayern München BL-finálét. A német szurkolók kedvéért megpróbáljuk a rendszert a 90. percben lelőni, ha nem megy, elnézést.

(Sport TV)

A Sport1-en 18:30-tól élőben jelentkezünk az Út Kijevbe című magazinműsorral.