Jöhet a Lewis-Klicsko 2! • SportTV

Jöhet a Lewis-Klicsko 2!

2018. 07. 09. 16:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Ismét összecsaphat egymással Vitalij Klicsko és Lennox Lewis. Ketten együtt mindjárt 100 évesek lesznek, de egy gálameccsre még simán jók lehetnek az ősszel Kijevben.

Tizenöt év után csak összejöhet a Lennox Lewis–Vitalij Klicsko nehézsúlyú vb-címmérkőzés visszavágója! Még ha nem is úgy, ahogy annak idején értelme lett volna… Ők ketten 2003. június 21-én a „Battle of the Titans” keretében a WBC (valamint a The Ring magazin) övéért küzdöttek meg, a meccset Lewis a riválisa sérülése miatt technikai K. O.-val nyerte meg. Az ukrán óriás mindent megtett a visszavágóért, Lewis azonban nem állt kötélnek, máig az az utolsó hivatalos meccse.
Most viszont jótékony célból simán összejöhet az 52 éves Lewis és a lassan 47 esztendős Klicsko összecsapása, legalábbis ukrán médiaértesülések szerint. A WBC (amely a „nyugállományú világbajnok” címet adományozta az idősebb Klicskónak) szeptember 30. és október 5. között Kijevben tartja éves kongresszusát, a város polgármestere pedig Vitalij Klicsko. Így a gálameccsnek nem sok akadálya lehet, minden bizonnyal egy aukció keretében tartják meg, a szabályok és a pontos helyszín még ismeretlen. A bevételt jótékony célra ajánlják fel.

(Sport TV)