Vesztesek javítóvizsgája a kézi Eb-n

2018. 01. 14. 10:56    
Olvasási idő: 2 perc

Ftó: GETTYIMAGES

Vasárnap ismét a spliti A-csoport kerül a képernyőnkre a horvátországi Eb-ről, a két délszláv és a két északi együttes alkotta kvartett, amelyek tagjai már túl vannak regionális rangadójukon.

Élőben a Szerbia–Svédország csatát közvetítjük, amelynek résztvevői egyaránt vereséggel rajtoltak a tornán. A szerbek egészen a 25. percig kiválóan tartották magukat a házigazda és egyik topfavorit horvátok ellen, aztán a hazaiak a félidő végén elléptek tőlük és az egész második félidőt végig vezetve végül tízgólos győzelmet arattak. A svédek egészen katasztrofális első félidőt játszottak Izland ellen (8–15), aztán a második játékrészre hosszú hajrát nyitottak, fokozatosan kezdték ledolgozni tetemes hátrányukat, de két gól még megmaradt a 60. percig is.
A vasárnapi rangadó tétje első fokon a továbbjutás – egy győzelemmel csak körbeverés esetén lehet kiesni; s igazából a svédeknek „melegebb a pite”, mert az iszonyúan erősnek tűnő horvátokat roppant nehéz lenne ki-ki meccsen legyőzniük az utolsó csoportfordulóban.

A spliti csoport másik meccsét, a Horvátország–Izland mérkőzést, azaz az első napi két győztes összecsapását is megmutatjuk felvételtől, a Barcelona focimeccsét követően. Ha más nem, az biztosan kiderül, hogy a nagy gólkülönbségű délszláv derbi oka inkább az volt, hogy a horvátok nagyon jók, vagy a szerbek voltak a vártnál rosszabbak…

FÉRFIKÉZILABDA-EB, csoportkör. Sport1 18:15 Szerbia–Svédország A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 23:00 Horvátország–Izland A-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)