Ter Stegen Messi trónjára tör

2017. 12. 28. 17:13    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: EUROPRESS/AFP

Marc-André ter Stegen a Barcelona egyik legjobbjává nőtte ki magát az őszi idényben. A katalán Sport kimutatása szerint bizonyos szempontból Lionel Messi fölé is nőtt.

Az, hogy a Barcelona szerezte eddig a legtöbb gólt a spanyol bajnokságban, nem meglepő (ezen a téren legfeljebb a Real Madrid szokott konkurálni vele). De hogy egyszerre a legkevesebb gólt is kapja, az több mint meglepő. Azért például, hogy egész idényt tekintve a Barcelonáé legyen a La Liga legjobb védelme és támadósora egyszerre, a 2008–2009-es szezonig kell visszalapozni. A 17 forduló alatt kapott 7 gól most megint előrevetíthet valami hasonlót (ezen a téren egy gól a csapat előnye az Atlético Madriddal szemben, a szerzetteknél kilenc a Real Madrid előtt), a katalán Sport szerkesztőségét pedig meglepő húzásra késztette. „Ter Stegen döntőbb faktor, mint Leo Messi” – hangzott a cím, majd a lap számba vette, hány alkalommal mentette meg nagy védéssel Marc-André ter Stegen a csapatot attól, hogy hátrányba kerüljön. Az alábbi hét mérkőzést találták a szerkesztők:

2. forduló, Alavés-Barcelona (0–2), Ter Stegen a 31. percben egy az egyben mentett Sobrinóval szemben;
5. forduló, Barcelona-Eibar (6–1), Ter Stegen a 3. percben Enrichhel szemben egy az egyben hárított, majd a 9. percben Inui próbálkozását is ártalmatlanította;
6. forduló, Girona-Barcelona (0–3), Douglas távoli bombáját fogta a német kapus a 12. percben;
8. forduló, Atlético Madrid-Barcelona (1–1), Ter Stegen Griezmann eszén a 8. és a 9. percben is túljárt;
10. forduló, Athletic Bilbao-Barcelona (0–2), a 19. percben Adurizzal szemben volt király;
15. forduló, Villarreal-Barcelona (0–2), Sorianót állította meg a 14. percben;
17. forduló, Real Madrid-Barcelona (0–3), Cristiano Ronaldo próbálkozását lábbal hárította.

A lap megemlíti, hogy a döntetlennél bemutatott nagy védésein túl is voltak még bravúrjai, erről Szymanowski (Leganés), Maxi Gómez (Celta Vigo), Olunga (Girona), Didac Vila (Espanyol) és Gareth Bale (Madrid) is tudna mesélni. Döbbenetes, hogy az együttes már 11 shutoutnál tart, illetve csak egy mérkőzésen, a Celta Vigo ellen kapott egynél több (egészen pontosan kettő) gólt.
Eközben Messi góljai közül öt olyan volt, ami fordulatot adott egy-egy meccsnek, nem csupán a különbség növelésére szolgált.

(Sport TV)