Ovecskin megúszta a pofont • SportTV

Ovecskin megúszta a pofont

2017. 01. 02. 15:05    
Olvasási idő: < 1 perc

2006-ban egy 11 éves fiú írt egy levelet kedvenc NHL-játékosának, Alekszandr Ovecskinnek, aki már akkor is a Capitals legnagyobb ásza volt. A levélben egy hokikártya, egy megcímzett, felbélyegzett válaszboríték, és egy üzenet lapult: „Ha nem írod alá és küldöd vissza nekem a kártyát a borítékban, akkor amikor majd én is az NHL-ben játszom, és találkozunk, megnézheted, mekkora bodicseket kapsz.” A példakép válasza sosem érkezett meg.

Aztán eljött 2016. december 29-e, amikor a Washington – soraiban a 12. idényét taposó Ovecskinnel – a New Jersey Devilst fogadta. A vendégeknél pályára korcsolyázott egy Miles Wood nevű újonc balszélső, az a srác, aki a fenti sorokat szerezte tíz évvel ezelőtt. A mérkőzést a Devils nyerte meg, Wood +1-el, Ovecskin -1-el zárta a meccset, a bodicsek azonban elmaradt, nem véletlenül.

Amikor Wood a meccs előtt belépett a vendégöltözőbe, saját helyén egy aláírt Ovecskin-kártyát talált, ezzel a felirattal: „Miles-nak. Csak higgadtan ma este! Alekszandr Ovecskin”.

Mint kiderült, Ovi tudomást szerzett a sztoritól valahonnan, és megelőzendő a bajt gyorsan küldetett egy kártyát Woodnak, meccs után pedig jöhetett a közös fotó is. Ez a hoki tiszta erőszak…

(Sport TV / Deadspin)