Keressünk elkapókat a Patriotsnak!

2018. 08. 29. 19:18    
Olvasási idő: 2 perc

A New England Patriots kerete nem bővelkedik elkapókban, így aztán az amerikai média megnézte, kik azok, akik wide receiver poszton segíthetnek a bajnokaspiránson.

Fotó: GETTYIMAGES

Danny Amendola eligazolt, Eric Decker visszavonult, Julian Edelman az NFL-idény első négy meccsét tiltott szerek használata miatt kihagyja, így aztán nem csupán a New England Patriots szurkolóit, de egyre több médiumot foglalkoztat a kérdés, kik lesznek a legutóbbi nagydöntős wide receiverei. Végleges 53-as keret még nincs, de például az NBC úgy véli, csak három tanult elkapóval (Chris Hogan, Phillip Dorsett, Cordarrelle Patterson) és egy botcsináltával (a speciel teamből gyakran „átemelt” Matthew Slater) vág neki az évadnak Bill Belichick vezetőedző.

Az ESPN szakírói ennél messzebbre mentek, és beleképzelték magukat Dave Ziegler helyébe. Ő a Patriotsnál a játékos-megfigyelői hálózat vezetője, és most a médiamunkások vázolták, kiket tudna a Patriots valamilyen akvizícióval megszerezni. Nézzük, mire jutottak!

Ismerős arcok: Michael Floydnak aligha lesz helye a New Orleans Saints keretében, márpedig ő a 2016-os idény végéig a New Englandben játszott, így nem lenne nehéz megtanulnia a sémákat. Brandon LaFellnek a 2014-es szezonja egész jó volt a Patriotsnál, most pedig (Jeremy Maclin mellett) ő a legjobb, még elérhető szabadügynök. Bernard Reedy helye pedig a Tampa Baynél van veszélyben, márpedig az elkapóként és visszahordóként is bevethető játékos 2017-ben a bostoniak alkalmazottja volt.

A speciális csapatokból is befolyásolhatják a döntéshozói folyamatot: Tommylee Lewis (slot receiver/punt returner) a New Orleans végleges keretébe akar bekerülni, ha nem jön össze, a sebessége jó ajánlólevél lehet a New Englandnél. Rajta kívül hasonló okokból az augusztus 26-én a Seattle Seahawkstól kitett Tanner McEvoy jöhet még szóba.

A keret határán billegő játékosok: a 2016-os draft első körében elkelt Corey Coleman a Buffalónál, az ugyanabban az évben a harmadik kanyarban kiválasztott Leonte Carroo a Miami Dolphinsnál küzd a szerződésért, de ha kiteszik őket, a Patriots lecsaphat rájuk. Főleg Carroo csillaga állhat jól, hiszen a New Englandnek jó tapasztalatai vannak a Rutgers Universityről kikerült játékosokkal, a legutóbbi Super Bowlon három olyan játékos (Kenny Britt, Duron Harmon, Devin McCourty) is szerepelt, aki erről az egyetemről került az NFL-be.