LeBron James: Dirk Nowitzki az egyik kedvencem • SportTV

LeBron James: Dirk Nowitzki az egyik kedvencem

2018. 09. 03. 22:17    
Olvasási idő: < 1 perc

LeBron James Németországban, Berlinben jár éppen, és ha már ez így van, beszélt arról az emberről is, aki az emberek 99,9 százalékának azonnal eszébe jut, ha egy mondatban említik Németországot és a kosárlabdát: Dirk Nowitzkiről.

Először jár Berlinben a Los Angeles Lakers kosarasa (hú, ezt még szokni kell azért), és nagyon élvezi a túrát, ami egyébként egy Nike szponzorkörút, ami a More than an Athlete nevet viseli. Amellett, hogy berlini falnál, részt vett egy atlétikai versenyen és egy kosaras rendezvényen.

Emellett a Dallas Mavericks és Németország ikonját, Dirk Nowitzkit minden idők egyik kedvenc kosarasának nevezte LeBron James.

Nem először bókol James a németnek. Talán sokan emlékeznek, hogy 2011-ben Nowitzki és a Dallas Mavericks volt az, aki megakadályozta LeBron Jamest és társait, hogy a Miami Heatnél töltött első szezonjában bajnoki címet szerezzen Dwyane Wade-del és Chris Bosh-sal. LeBron akkor minden idők második legnehezebben levédekezhető mozdulatának nevezte a Nowitzki védjegyének számító egylábas fadeaway jumpshotot.

Ezt ő maga is elsajátította:

Már azt is mondta egyébként korábban, James, hogy miért rangsorolná előkelő helyre Nowitzkit a minden idők legjobbjait felvonultató listán, sőt azt is tiszteli benne, hogy karrierje utolsó éveiben is hasznos és eredményes játékos tudott maradni.