Az oroszlánok otthon támadnak • SportTV

Az oroszlánok otthon támadnak

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 05. 09:29    
Olvasási idő: < 1 perc

A német kézilabda Bundesligából a harmadik forduló egyik érdekesnek ígérkező találkozóját, az RN Löwen–Melsungen összecsapást élőben közvetítjük.

A legutóbbi idény kétszeres ezüstérmese, a bajnoki második és kupadöntős Rhein-Neckar Löwen minden fronton szerezne előzni.  Az idényt megelőző Szuperkupát elnyerő oroszlánok „be is kezdtek” a Bundesligában, előbb a Lemgót otthon 7, majd a Stuttgartot idegenben 6 góllal verték meg. Így is kevésbé jó gólkülönbséggel csak a harmadikak a táblázaton, az ugyancsak kétgyőzelmes Flensburg (a bajnok)  góldifferenciája eggyel jobb, a Magdeburgé ugyanannyi, de többször talált a kapuba. A vendég Melsungen hazai vereséggel kezdett, éppen a Magdeburgtól kapott ki, ám a második fordulóban 9 gólos győzelemmel javított Bietigheimben.
Mindazonátal a  Melsungen nem esélytelen Mannheimben sem. Tavaly nagy meglepetésre 24–23-ra legyőzte házigazdáját itt, s mivel otthonában is 29–26-ra nyert a Löwen ellen, kis túlzással azt is mondhatjuk, jelentős szerepet játszott abban, hogy most nem a bajnoki címvédőhöz látogat. (Az aranyérmes Flensburg kétszer legyőzte a végül 7 melsungenieket, azaz 4 ponttal szerzett többet ellenük a Löwennél – a végén meg egy ponttal előzte meg a bajnoki táblázaton…) Kérdés, ismét képes lesz-e a tavalyihoz hasonló bravúrra az MT, vagy a papírformának megfelelő eredmény születik.

DKB Handball Bundesliga, 2. forduló. Sport2  19:00 Rhein-Neckar Löwen–MT Melsungen (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)